KezdőlapKözéletAkár már októberben is várhatóak az első pályázati felhívások

Akár már októberben is várhatóak az első pályázati felhívások

-

Európai uniós pályázati felkészítőt szervezett a Fejér megyei önkormányzatok, humán intézmények és a civil szféra képviselőinek az Echo Innovációs Műhely a 2021-2027-es pénzügyi ciklushoz kapcsolódóan- írja a fejer.hu.

Az új pénzügyi ciklusban már a két megyei jogú várossal, Székesfehérvárral és Dunaújvárossal együttesen lehet tervezni a fejlesztéseket. is A 2014 és 2020 közötti pénzügyi ciklus lezárása folyamatban van. Mint azt Dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke elmondta, összességében mintegy 50 milliárd forintos forrásfelhasználással zárja Fejér megye ezt a költségvetési időszakot. A 2021 és 2027 közötti források pedig jelentősen meghaladják ezt az összeget is. Vázolta, hogy már most 67 milliárd forint nyitóforrásról tudnak, ami Fejér megyébe kerül a 2021-2027-es ciklusban, bár még most az irányítóhatósággal egyeztetve az is lehetséges, hogy további 20 milliárd forint forrás érkezik TOP Plusz néven – ez azt jelenti, hogy közel 90 milliárd forint érkezne Fejér megyébe. Ebből olyan fejlesztéseket valósítanak meg, amik a településeken élő lakosság igényeit szolgálják, hiszen alapos igényfelméréssel indult ez a program is. Az elnök elmondta, októbertől már indulnak is az első felhívások és decemberben már az első pályázatbeadások is megtörténhetnek. A humán szolgáltatások fejlesztésére nagyságrendileg kétszer akkora összeg jut az előttünk álló pénzügyi ciklusban, mint az előzőben – erről már Domokos Tamás, a Kodolányi János Egyetem tanszékvezetője beszélt.  Úgy fogalmazott, az unió is rájött arra, főleg a COVID okozta társadalmi válság és gazdasági krízis miatt, hogy bár szépek a felújított ingatlanok és a jól működő infrastrukturális elemek, de ha üresek, akkor nem értünk el vele semmit. Tehát a humán szférába történő beavatkozás – kompetenciafejlesztés, szociális fejlesztések, társadalmi integráció, közösségi programok – nélkül csak üres épületeket építünk. Ezért át is strukturálta a forrásokat az unió ebben a ciklusban: kevesebb az infrastrukturális fejlesztés, és több – gyakorlatilag majdnem a duplája – a humán infrastruktúra fejlesztésre fordítandó forrás. Ebben az értelemben Fejér megye összes fejlesztési forrásának is már több mint 10 százaléka a humán fejlesztésekre kell, hogy fordítódjon.

-Hírdetés-[adrotate banner="5"]
- Hírdetés-

El kell olvasni

Mintegy 230 felvételi elbeszélgetést bonyolított le az egyetem tanárképző intézete

0
Április 8-11 között lezajlottak a felvételi vizsgák a Dunaújvárosi Egyetem Tanárképző Központjában.-erről számolt be közleményében felsőoktatási intézményünk. Mint azt részletezik, 17 833 jelentkezővel a...
DunaOnline

FREE
VIEW