-Hirdetés-
Kezdőlap Közélet A DVCSH szerint: A DVG Zrt. már nem csak nem engedélyes, de...

A DVCSH szerint: A DVG Zrt. már nem csak nem engedélyes, de a kijelölése is megszűnt

A DVCSH szombaton lakossági tájékoztatót tett közzé a dunaújvárosi távhőrendszer kérdéskörével kapcsolatban, többi között arról is, ki az engedélyes, ki számlázhat jogszerűen, hogyan kerültek a fogyasztói adatok az önkormányzat cégéhez. Mint ismeretes a DVG Zrt. tájékoztatása szerint október 15-én hivatalosan is elkezdődött a távfűtési szezon, ennek apropóján pénteken sajtótájékoztatót tartott Szabó György a DVG Zrt. vezérigazgatója a Béke téri erőműnél. A vezérigazgató hangsúlyozta, hogy „Dunaújváros távhőszolgáltatása biztonságban van”. Az erről szóló tájékoztatót is lentebb olvashatják.

2A DVCSH SZOMBATI LAKOSSÁGI TÁJÉKOZTATÓJA

Tisztelt Fogyasztóink!

Társaságunk már több fórumon is tájékoztatta Önöket Dunaújváros MJV Önkormányzata, Jegyzője, a DVG Zrt., illetve a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal Dunaújváros távhőszolgáltatásában eddig tett törvénysértő határozatairól, erőszakos eljárásairól. Társaságunk jogos érdekeit a magyar igazságszolgáltatásban bízva, törvényes kereteken belül kívánja érvényesíteni, tájékoztató levelünkben fogyasztóink által megfogalmazott a legfontosabb kérdésekre adunk választ:

Ki birtokolja a dunaújvárosi távhőrendszert?

A Székesfehérvári Törvényszék a 26.G. 40.072/2021/7. sorszámú végzéssel a távhőrendszer használatára kizárólagosan jogot biztosító Vállalkozási-Szolgáltatási Szerződést ideiglenes intézkedés keretében fenntartotta a DVCSH Kft számára, ezt a döntését 2021. szeptember 02-án 26.G.40.072/2021/19. számú végzésével ismét megerősítette.

Ki a tényleges szolgáltató?

A DVG Zrt. távhőszolgáltatási eszközökhöz való hozzáférését a Székesfehérvári Törvényszék intézkedése kizárja. A törvényszék végzése a DVCSH Kft-t tartotta birtokban, ennek ellenére a DVG Zrt. erőszakos módon, számtalan jogszabályt megsértve kísérli meg átvenni a szolgáltatást.

Jelenleg a városban működő 4 erőműből a két – erőszakosan átvett – erőművet a DVG Zrt., kettőt pedig továbbra is a DVCSH Kft. üzemeltet, azonban továbbra is Társaságunk vásárolja a hőt, fizeti a szolgáltatáshoz kapcsolódó energetikai költségeket és kizárólagosan biztosítja a melegvíz szolgáltatáshoz szükséges vízmennyiséget is.

Ki az engedélyes?

A MEKH mind a bíróság végzésével, mind a jogszabályi előírásokkal szemben jelölte ki a DVG Zrt-t, aki sem nem engedélyes, sem nem birtokosa a távhőrendszernek, aki mind a mai napig nem vásárol vizet, áramot a szolgáltatásához. A DVG Zrt. kijelölése 2021. október 01-jén már le is járt, figyelemmel arra, hogy a törvényileg előírt 90 napon belül engedély kérelmet nem nyújtott be. A DVG Zrt. már nem csak nem engedélyes, de a kijelölése is megszűnt.

Ki számlázhat jogszerűen?

A tényleges szolgáltatást továbbra is a DVCSH Kft. végzi, amely tény erősebb akár az engedélyesi minőségnél is, mely álláspontot a Kúria a BH 2021.55. számú döntése is igazolja.

Teljesítés nélkül a DVG Zrt. nem jogosult számlázni, márpedig vitán felül áll, hogy szeptember 30-ig nem a DVG Zrt. fizette a szolgáltatással járó költségeket.

Hogy kerültek a fogyasztói adatok a DVG Zrt-hez?

A Dunaújvárosi Víz-, Csatorna- Hőszolgáltató Kft. sem most, sem korábban nem adta át semmilyen formában az Önök személyes adatait, nevüket, lakcímüket a DVG Zrt számára. Önkéntes adatszolgáltatás hiányában, legális úton pl. a népesség nyilvántartótól nem kerülhettek birtokukba adatok.

Amennyiben a DVG Zrt-től névre szóló levelet kaptak és adataikat nem önként adták meg, akkor ahhoz a DVG Zrt. törvénytelenül jutott hozzá, mely bűncselekmény gyanúját vetheti fel!

Dunaújvárosi Víz-, Csatorna- Hőszolgáltató Kft.

Forrás: Duol.hu

Exit mobile version
DunaOnline

FREE
VIEW