KezdőlapVloggerekGombos Edina - HÁLAADÁS sütés-fõzéssel! Indul az ünnepi szezon! Család-Utcai Parádé-Kutyashow.

Gombos Edina – HÁLAADÁS sütés-fõzéssel! Indul az ünnepi szezon! Család-Utcai Parádé-Kutyashow.

-

-Hirdetés-

A RECEPTEK:
KUKORICA PUDING – Corn Pudding
Hozzávalók:
25g cukor
1,5 evőkanál liszt
1 teáskanál só
1 evőkanál sütőpor
fél-egy teáskanál bors
1 apróra vágott közepes vöröshagyma
3 egész tojás
235 ml tejszín
56g vaj olvasztva
Fél kiló fagyasztott kukorica (kiolvasztva, jól lecsepegtetve)
1 chili (vagy bármilyen csípős paprika) apróra vágva
6Og cheddar sajt (fele a masszába, másik fele a tetejére)

Elkészítés:
Keverd össze a cukrot, sütőport, lisztet, borsot és sót egy kis tálban.
Egy mixerben kezd el habosra keverni a tojásokat, tejszínt és a vajat.
Amikor selymes állagú, fokozatosan add hozzá az előzőleg összekevert száraz hozzávalókat.
Keverd bele a kukoricát, a sajt felét és a hagymát, majd a masszát öntsd egy enyhén kivajazott, (kisebb, de magas falú) sütálló edénybe.
A tetejét szórd meg a maradék sajttal.
Süsd 18O fokos sütőben 45 percig. Akkor van kész, amikor a széle aranybarna, és ha a közepébe beleszúrsz egy vajazó kést, tisztán jön ki.
(A sütési idő lehet 5-1O perccel több.)

Sütés után hagyjuk állni 15 percig.

ÁFONYASZÓSZ – Cranberry Sauce
Hozzávalók:
34Og friss áfonya
Kb 2dl víz
Fél narancs leve
125g barnacukor
1 nagyobb alma hámozva, összekockázva (lehet körtével vegyesen)
1 teáskanál vaníliaaroma
1 fahéjrúd
1 csipet só

Elkészítés:
Egy tálban keverd össze a vizet a narancslével és a cukorral
Közepes lángon kezd el főzni, hozzáadva a megmosott, lecsöpögtetett áfonyát és a csipet sót
Kb. 5 perc után, amikor szétnyílik a héja, add hozzá az almát (lehet körtével vegyesen), vaníliát és a fahéjat
Főzd együtt kb. 15 percig, amíg sűrű állagú lesz
Lehűtve tálald, több napig el van a hűtőben
————————————————
FOKHAGYMÁS ZÖLDBAB pirított mandulával – Green Beans almondine
Hozzávalók:
45O g friss zöldbab (a végeit vágd le)
2 teáskanál olivaolaj
2-3 evőkanál vaj
1 közepes hagyma (lehet lila) vékony csíkokra vágva
3-4 gerezd fokhagyma apróra vágva
Kb. 3O g mandula
Só ízlés szerint
Szemes feketebors mozsárban összetörve (vagy lemon pepper fűszer)
Reszelt citromhéj és egy egész citrom leve (használhatsz ecetet)

Elkészítés:
Egy kisebb lábosnyi vízben nagyobb csipet sóval pár percig párold a zöldbabot (ne főzd meg teljesen, maradjon roppanós)
Tedd szűrőbe, jégkockával
Közben egy serpenyőben 2 evőkanál olajon pirítsd 2-3 percig a mandulát
Amikor aranybarna a mandula, szedd ki egy tányérra
A serpenyőben lévő olajhoz pedig add hozzá a vajat
Karamellizáld rajta a hagymát, sózd ízlés szerint, és tedd rá a fokhagymát
Forgasd hozzá a megsózott zöldbabhoz
Szedd ki egy szép tálra, szórd meg a mandulával és borsos, citromhéjjal
Locsold meg citromlével vagy ecettel
————————————————————————
Almás-zabpelyhes morzsasüti – Apple crumble
Töltelék hozzávalók:
1 kg alma hámozva, szeletelve
2OOg fehércukor
1 evőkanál liszt
1 teáskanál fahéj
citromlé
Morzsa a tetejére:
12Og liszt
8Og zabpehely (gyors főzésű)
21Og barnacukor
Fél teáskanálnyi sütőpor
1 teáskanál fahéj
Csipet só
125g vaj olvasztva

Elkészítés – töltelék
Melegítsd elő a sütőt 18O fokra
Vajazz ki egy kisebb, magasfalú tepsit
Fektesd bele az almaszeleteket
Keverd össze a töltelékhez szükséges cukrot, lisztet, fahéjat egy kisebb tálban, majd szórd rá az almaszeletekre
Öntsd rá a citromlevet (én egy teljes citromot használtam)
Elkészítés – morzsa
Keverd össze a morzsához szükséges lisztet, zabpelyhet, barnacukrot, sütőport és a csipet sót
Add hozzá az olvasztott vajat és keverd addig, amíg összeáll
Borítsd be vele a tölteléket
Süsd kb. 3O percig, alufóliával letarkarva
Vedd le a fóliát és süsd tovább egészen addig, amíg nem lesz aranybarna és ropogós a teteje. Kb. 1O-15 perc.

Tálald vaníliafagyival

Sült csirke töltelékkel – Roasted chicken with stuffing
A csirkét a megtisztítás után kívül-belül sóztuk
Tetszőlegesen fűszereztük, olajjal átkentük (feketebors, majoranna, sültcsirke fűszer, pirosarany)
1 napig állt a pácban
Töltelék:
Kész fűszeres kenyérkocka, vagy házi kenyérből készített, szárítva, beáztatva, kinyomkodva és magadnak fűszerezve.
3 tojás megfőzve, kockázva vagy reszelve
2-3 csirkemáj elkaparva
1 közepes vöröshagyma apróra vágva és olajon fonnyasztva. Adhatsz hozzá gombát, és pirítsd vele együtt a májat.
Sózd és borsozd, majd keverd össze a masszát.
Adj hozzá friss petrezselymet.
A tepsibe került a csirke mellé pluszban csirkeszárny, burgonya és shallot hagyma félbevágva. Alufólia alatt 1 óra 1O percig puhult 21O fokon, majd fólia nélkül további 15-3O percig grilleztük.

ITT VAN AMERIKA!

-Hírdetés-
- Hírdetés-

El kell olvasni

DunaOnline

FREE
VIEW