KezdőlapKözéletRajztagozatosok ügyeskedtek az alkotóműhelyben

Rajztagozatosok ügyeskedtek az alkotóműhelyben

-

A Digitális Közösségi Alkotóműhely arról számolt be, hogy lezárult egy közös pályaorientációs projektjük az Arany János Általános Iskolával, amelynek során a tanulóik saját tervezésű fa táblácskákat, piktogramokat készítettek az iskolájukba.

A projekt során a pályaválasztás előtt álló gyerekeknek lehetőségük nyílt több, a vizuális alkotáshoz szorosan kötődő szakmába bepillantani, hiszen a munkafolyamat rendkívül összetett volt. A karaktertervezést követően a piktogramokról rajzokat készítettek a hetedikesek, melyeket digitalizálás, vektorozás során alakítottak át a lézergravírozó számára is kezelhető adattá. Ez a szerkezet égette bele a fába mindazt, amit a gyerekek a papírokon álmodtak meg. A gravírozást követően a bátrabbak a szalagfűrészeket is kipróbálták, amelyekkel a figurákat vágták körbe, végül következett a festés.

-Hírdetés-[adrotate banner="5"]
- Hírdetés-

El kell olvasni

Négy dunaújvárosi diák jutott be a Szakma Sztár Fesztiválra

0
A szakmunkástanulók legnagyobb, legrangosabb országos megmérettetésének, a Szakma Kiváló Tanulója Verseny fináléjába négy dunaújvárosi diák jutott be- erről számolt be a Dunaújvárosi Hírlap online...
DunaOnline

FREE
VIEW