-Hirdetés-
Kezdőlap Közélet Fogadják a védőoltást kérőket a kórházban

Fogadják a védőoltást kérőket a kórházban

Nyíregyháza, 2020. december 27. A koronavírus elleni oltóanyag a nyíregyházi Jósa András Oktatókórház szakrendelõjének épületében kijelölt dolgozói oltóponton 2020. december 27-én. Ezen a napon az Európai Unió (EU) tagállamaiban megkezdõdött a lakosság koronavírus elleni összehangolt beoltása. Magyarországon elsõként az egészségügyi dolgozók kapják meg a Pfizer és a BioNTech által kifejlesztett vakcinát. MTI/Balázs Attila

A Szent Pantaleon Kórház arról adott ki tájékoztatást, hogy mivel az oltási kampányidőszak lezárult, az első és harmadik oltásra időpontot kell foglalni a lakossági EESZT internetes felületen keresztül.

A regisztráció nélkül érkezőknek, akiknél indokolt okból technikai akadályba ütközött a regisztráció, munkatársaik korlátozott számban segítséget tudnak nyújtani ebben. A 12 év felettiek oltásánál az oltóhely nyitvatartási idejében a kapacitáshoz mérten szintén el tudnak tekinteni az időpontfoglalástól. Az 5-11 év közötti korosztály oltása kizárólag regisztráció és időpontfoglalást követően valósulhat meg a kórház új műtőblokk épületének földszintjén hétköznap 8-16 óra között. December 31. és január 2. között a dunaújvárosi kórházban nem lesz nyitva oltóhely.  Akinek a megjelölt napokban esedékes a második oltása, december 27. és 30., illetve január 3-7. között tudja megkapni a védőoltását. A második oltás 21-35 nap között esedékes, ezért pár nap eltérés nem jelent problémát a védettség kialakulásában. A rendelőintézet 3. szintjén a 6-os számú oltóhelyen – december 27-én és december 29-én 8-16, december 28-án 7-15-ig, a kórház új műtőblokk épületének első emeletén az 1-es oltóhelyen, december 30-án 10-18 óráig lesznek nyitva. Arra biztatnak mindenkit, aki még nem vette fel a védőoltást, vagy a harmadik megerősítő oltást, hogy éljenek a lehetőséggel, hiszen csak így kerülhető el a súlyos megbetegedés.

Exit mobile version
DunaOnline

FREE
VIEW