KezdőlapgyászElhunyt kollégák előtt tiszteleg a Dunaújvárosi Óvoda

Elhunyt kollégák előtt tiszteleg a Dunaújvárosi Óvoda

-

Végtelen tisztelettel és mély szomorúsággal búcsúzik az óvodapedagógusi hivatás két nagy képviselőjétől Lipták Lajosnétól és Erdélyi Sándornétól a Dunaújvárosi Óvoda közössége.

A mindannyiuk számára példaképként szolgáló kollégák életútjáról, munkásságáról a honlapon is megemlékeztek. Lipták Lajosné Anci óvó néni 1954-ben szerzett óvónői oklevelet Hódmezővásárhelyen az Állami Óvónőképzőben. 1960-ban költözött férjével az akkor még Sztálinvárosba, és az óvárosi óvodában lett vezető óvónő. 1964-től a technikum városrészi 8-as számú óvoda vezetésével bízták meg, ahol 1980-ig kiváló vezetőként tevékenykedett. 1990-ig, nyugdíjazásáig városunk óvodai szakfelügyelője volt a Dunaújvárosi Városi Tanács megbízásából. Szakmáját kiválóan ismerő, szerető, a gyermekekért mindenre kész emberként dolgozott. Vezetőként és szakfelügyelőként is kiemelten foglalkozott az anyanyelvi nevelés területével, valamint a helyi néphagyományok ápolásával, a dunapentelei népszokások megismertetésével. Erdélyi Sándorné Gréti néni óvónői oklevelét 1955-ben szerezte meg. Ezt követően szakmaiságával, több évtizedes óvodavezetői tevékenységével meghatározó egyénisége volt Dunaújvárosban az óvodai nevelésnek. Szakmai tudására kollegái biztonsággal támaszkodhattak. Pontos, precíz, következetes, magas színvonalú munkáját lelkiismeretesen végezte. Támogatta a pályakezdőket, mintát mutatott a fiatal óvónők számára gyermek-centrikus gondolkodásával, érték-közvetítésével. Nagyon szeretett gyermekek között lenni, részt venni a mindennapok óvodai gyakorlatában. Nyugdíjba vonulását követően is aktív maradt.

-Hírdetés-[adrotate banner="5"]
- Hírdetés-

El kell olvasni

A hatodik informatikai tantárgyi előadást tartották az egyetemen

0
A Nyitott Egyetem szemléletét megvalósítva a Dunaújvárosi Egyetem Informatikai Intézete márciusától nyilvánossá tette az egyik informatikai tantárgyát a téma iránt érdeklődők számára. Mint azt...
DunaOnline

FREE
VIEW