KezdőlapfrissFebruárban is vannak oltási akciónapok

Februárban is vannak oltási akciónapok

-

Rendkívül sikeresnek nevezte a januári oltási akciót György István, a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára kedden Budapesten- írja az MTI. György István, aki az országos oltási munkacsoport vezetője is, a közmédiának nyilatkozva közölte: csak abban a nyolc napban, amikor a háziorvosok is immunizáltak a központi oltóhelyekkel együtt, 560 ezer koronavírus elleni vakcinát adtak be az embereknek.

Összesen több mint 720 ezerszer oltottak januárban és az akcióban minden héten sokkal többen kérték a vakcinát, mint a „normál”, időpontfoglalásos rendszerben. A januári sikerre tekintettel, az operatív törzs javaslatára a kormány úgy döntött, hogy februárban is tartanak oltási akciónapokat – mondta az államtitkár. Első, második, harmadik, sőt negyedik oltásokat is adnak. Januárban elsőt 100 ezren kaptak. Az omikron variáns rendkívüli fertőzőképessége miatt arra biztatta az embereket, hogy kérjék a vakcinát. Mindezek tükrében a Szent Pantaleon Kórház, mint kijelölt kórházi oltópont arról tájékoztatja az érdeklődőket, hogy a februárban folytatódó akciónapok részeként csütörtökön és pénteken 14-18 óráig, valamint szombaton 10-18 óráig ismét előzetes időpontfoglalás nélkül lehet jönni oltásra a 12 év felettieknek. Hétfőtől szerdáig továbbra is az első, harmadik és negyedik oltásra időpontot kell foglalni a lakossági EESZT felületen keresztül, ezzel elkerülhetik a sorban állással kapcsolatos várakozási időt.  Az 5-11 év közötti korosztály oltása kizárólag regisztráció és időpontfoglalást követően valósulhat meg kórház új műtőblokk épületének földszintjén hétköznap 8-16 óra között, a 10-es oltóhelyen. A 12 év alatti gyermekek második oltására, amennyiben az első oltáskor megadott időpontban nem tudnak megjelenni, hétfő, szerda, péntek 8-16-ig, míg szombaton 8-12-ig van lehetőség.

-Hírdetés-[adrotate banner="5"]
- Hírdetés-

El kell olvasni

Jubiláló ápolókat köszöntöttek a kórházban

0
Főnővéri értekezletet tartott Erdély-Franyó Anna ápolási igazgató június 23-án a Szent Pantaleon Kórházban, amelynek keretében sor került a szolgálati elismerésben részesült munkatársak köszöntésére is...
DunaOnline

FREE
VIEW