KezdőlapközlekedésVizsgálták az akadálymentes hozzáférést a buszpályaudvarokon

Vizsgálták az akadálymentes hozzáférést a buszpályaudvarokon

-

A Volánbusz célja, hogy a speciális igénnyel élők is a lehetőségekhez mérten a legszélesebb körben és feltétekkel vehessék igénybe az autóbusz-közlekedési közszolgáltatást- írja a közlekedési társaság közleményében.

A vállalat arra törekszik, hogy minden segítséget megadjon a speciális igényű, közöttük a fogyatékossággal élő emberek utazásához. Ezt a célt szolgálva, az Access4you most az akadálymentes hozzáférés szempontjából vizsgálta és tanúsította a Volánbusz autóbusz-állomásait, és tette közzé honlapján az állomások minősítését, hogy megkönnyítse a fogyatékossággal élő emberek utazásának megtervezését. Az Acces4you a kerekesszékesek, vakok és gyengénlátók, idősek és mozgásukban korlátozottak, babakocsival közlekedők, siketek, nagyothallók és kognitív zavarral élők számára fontos szempontokat vizsgál a tanúsítási eljárása során. A szervezet a Volánbusz valamennyi utasforgalmat bonyolító autóbusz-állomását minősítette az elmúlt időszakban, vizsgálva az állomások külső környezetét, megközelíthetőségét, a bejutási, belső közlekedési lehetőségeket, a speciális kommunikáció, utastájékoztatás és infrastruktúra elérhetőségét. Mint azt a dunaújvárosi autóbuszpályaudvarról írták: akadálymentes babakocsival érkező kismamák, idősek, mozgásában korlátozottak számára. A buszpályaudvar mellett közterületei parkoló található akadálymentes parkolóhellyel. A pályaudvarhoz vezető gyalogutak kellően szélesek, de néhol repedezett felületűek. Az épületbe 3 helyen juthatunk be. A buszpályaudvar külső peronjai közül nem mindegyik érhető el kerekesszékkel, mert nincsenek kiépített le- és felható rámpák. Az épületben lévő szolgáltatások (információ, jegypénztár) akadálymentesen elérhető, de a pénztárpult magassága nem megfelelő kerekesszékesek számára. Kerekesszékesek és babakocsival érkezők utasoknak a várótermen belüli közlekedés kényelmesen, a várakozás csak szűken megoldott. A buszpályaudvar területén vezetősávok nincsenek kiépítve, indukciós hurok, vagy KONTAKT-szolgáltatás nincs.

-Hírdetés-[adrotate banner="5"]
- Hírdetés-

El kell olvasni

Dunaújvárosból is várják a jelentkezéseket a „Közlekedik a család” vetélkedőre

0
A közúti közlekedésben fontos, hogy a résztvevők körültekintő, megfontolt módon, egymásra partnerként tekintve közlekedjenek. A közlekedés szabályaival a legfiatalabbaknak érdemes minél korábban megismerkedniük, az...
DunaOnline

FREE
VIEW