KezdőlapGazdaságÚjabb hulladékválogatót épít a Hamburger Hungária

Újabb hulladékválogatót épít a Hamburger Hungária

-

A Hamburger Hungária Kft. arról adott ki tájékoztatót, hogy a Papírgyári úti telephelyén már megkezdődtek egy újabb 100 ezer tonna/év kapacitású hulladékválogató üzem telepítésének munkálatai.

A 40 millió euró értékű beruházás várhatóan 2023 év elején kerül átadásra.  E bővítéssel megduplázódik az erőművük égethető hulladék előkészítő rendszerének kapacitása.

Az új üzem a saját telephelyen keletkező papírgép rejekt és fölösiszap mellett egyéb ipari és lakossági válogatott hulladékot is feldolgoz. A beruházásnak köszönhetően az erőmű tüzelőanyag összetételében a szén aránya a felére csökken, melynek környezetvédelmi hatása igen jelentős. Egyrészt, mert minden egységnyi bevitt hőteljesítmény, melyet szén helyett hulladék alapú tüzelőanyaggal biztosít a társaság, körülbelül 30 – 40 százalékkal csökkenti az erőmű széndioxid kibocsátását, másrészt az itt előkészített hulladékok energetikai hasznosításra kerülnek ahelyett, hogy hulladéklerakókba temetnék azokat.

-Hírdetés-[adrotate banner="5"]
- Hírdetés-

El kell olvasni

Elsőbbség meg nem adása miatt 80 esetben intézkedtek a rendőrök a...

0
A Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság arról számolt be, hogy az elmúlt héten az előzés szabályainak megszegése miatt 14, elsőbbség meg nem adása miatt 80 és...
DunaOnline

FREE
VIEW