KezdőlapGazdaságElőkészületben az M8-as gyorsforgalmi út

Előkészületben az M8-as gyorsforgalmi út

-

A Komáromot és Szőnyt délről elkerülő út megvalósítása érdekében a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. kidolgozza az útszakasz tanulmánytervét és környezetvédelmi hatástanulmányát – mondta Mosóczi László szerdán Komáromban az Innovációs és Technológiai Minisztérium közlekedéspolitikáért felelős államtitkára, az MTI beszámolója alapján.

Mosóczi László hozzátette, a kormány 600 millió forintot biztosít a beruházás előkészítésének költségeire. A projekt tervelőzménnyel nem rendelkezik, így a 12 kilométeres út pontos nyomvonalát nem határozták még meg. Az államtitkár rámutatott, a vidéki nagyvárosok, kiemelt gazdasági térségek közötti gyorsabb eljutást szolgálja a térségben az M81-es gyorsforgalmi út fejlesztése is. A szintén előkészítés alatt álló beruházás az új komáromi Duna-hídtól az M1 és az M7 érintésével teremt négysávos kapcsolatot a majdani M8 autóútig, így a meglévő főúti összeköttetés felhasználásával, bővítésével köthet össze három gyorsforgalmi utat. A tervezési feladat közel 120 kilométer hosszúságú útszakasz négysávosítása az érintett települések elkerülésével, az M7 autópályán új csomópont létesítésével. A sárbogárdi végpont az M8 gyorsforgalmi út előkészületben lévő, a Balaton mellől Dunaújvároson és Kecskeméten át a Dél-Alföldig vezető szakaszán található – ismertette Mosóczi László.

-Hírdetés-[adrotate banner="5"]
- Hírdetés-

El kell olvasni

Elsőbbség meg nem adása miatt 80 esetben intézkedtek a rendőrök a...

0
A Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság arról számolt be, hogy az elmúlt héten az előzés szabályainak megszegése miatt 14, elsőbbség meg nem adása miatt 80 és...
DunaOnline

FREE
VIEW