KezdőlapGazdaságKépzési támogatásra is pályázhatnak a vállalkozások

Képzési támogatásra is pályázhatnak a vállalkozások

-

A munkavállalók és vállalatok alkalmazkodóképességének és termelékenységének javítása a munkaerő fejlesztésén keresztül” címmel meghirdetett pályázati lehetőséget ajánlja az érintett dunaújvárosi vállalkozások figyelmébe a Fejér Megyei Kormányhivatal. 

A Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat feladata, hogy a kiemelt ágazatokban működő mikro-, kis- és középvállalkozások, valamint a nagyvállalatok és foglalkoztatottak számára megfelelő képzések lebonyolítását biztosítsa felnőttképzők bevonása révén. A termelékenység javításához a strukturális változások, a technológiai fejlődés és a digitalizáció következtében átalakuló munkaerőpiaci igényeknek megfelelő, illetve az exportpiacra lépéshez szükséges készségekkel rendelkező, a változásokhoz alkalmazkodni képes munkaerőre van szükség. A támogatás célja, hogy a feltételeknek megfelelő vállalkozásoknak továbbadott támogatást nyújtson a munkahelyi képzések megvalósításához, ezzel növelve a termelékenységüket. Ennek érdekében a munkaadók az állami foglalkoztatási szervként eljáró kormányhivatalhoz benyújtott kérelem alapján támogatást kaphatnak képzési költséghez, és a foglalkoztatottak képzése alatti kieső munkaidőt kompenzáló bértámogatáshoz, projektelőkészítési, projektmenedzsmenti, valamint a lebonyolításhoz szükséges szakmai megvalósításhoz.  A támogatás a munkavállaló egyénekre szól, az összegre a munkáltató jogosult és ez által a hatósági szerződés is a munkáltatóval köttetik. A projekt megvalósítására rendelkezésre álló forrás 70 milliárd forint. A második meghirdetési szakasz során a rendelkezésre álló keretösszeg 15 milliárd forint. A kérelmeket február 15-től lehet benyújtani a rendelkezésre álló forrás keretösszegéig, de legkésőbb augusztus 31-ig.

-Hírdetés-[adrotate banner="5"]
- Hírdetés-

El kell olvasni

Harminckétezer járművet ellenőriztek a vármegyei rendőrök a Speedmarathon során

0
A ROADPOL kezdeményezéséhez csatlakozva április 19-én reggel 6 órától 24 órás sebességellenőrzést tartott a rendőrség, ez volt a Speedamarthon nevű akció. A lakosság aktív...
DunaOnline

FREE
VIEW