-Hirdetés-
Kezdőlap oktatás Laptopok, eszközök, informatikai hálózat

Laptopok, eszközök, informatikai hálózat

Szerző: Molnár Emese Forrás: duol.hu

Fotó: Laczkó Izabella/ Dunaújvárosi Hírlap

Négy és fél milliárd forint értékben informatikai fejlesztést hajtanak végre a Dunaújvárosi Egyetemen és a Bánki középiskolában.

A nagyszabású beruházásról sajtótájékoztató keretében számoltak be az intézmény vezetői. Mint már arról többször beszámoltunk, szeptembertől alapítványi fenntartásúvá vált a felsőoktatási intézmény, és hozzá integrálták a Bánki Donát Technikumot is. 
Süli János, a Dunaújvárosi Egyetemért Alapítvány kuratóriumi elnöke arról szólt a csütörtöki eseményen, hogy ez a mostani informatikai fejlesztés az intézményi integráció egyik fontos állomása, közös beruházásról van szó. Egyik céljuk, hogy minél több fiatalt orientálhassanak arra, hogy itt helyben szerezzenek diplomát. Ezt segítik a speciális képzési lehetőségek, így a mostani beruházás olyan eszközök beszerzését is jelenti, amelyek már közvetlen kapcsolódnak a paksi projekthez, annak tantárgyi oktatásához. 

A keretből laptopokat is vásárolnak pedagógusok és diákok számára, amiket a tanulás és a képzések során használhatnak. Emellett megújul a hagyományos és az optikai hálózat is, valamint a szerverek is. Süli János szerint ez a fejlesztési lehetőség bizonyíték azon kormányzati szándékra, hogy hosszú távon is működőképesek legyenek az egyetemek, gyorsabban alkalmazkodhassanak a piaci szereplők igényeihez. 
Dr. András István, az egyetem rektora köszönettel szólt azért, hogy ilyen jelentős forrásból megújulhat az egyik legfontosabb pillérjük, az informatikai rendszerük, így világszínvonalú lesz a minden területüket kiszolgáló háttértámogatás a digitális vonalon. Kiemelte, a projekt nem csak az infrastruktúra fejlesztését jelenti, hiszen intézményükben a mesterséges intelligencia területén is születnek publikálások, így a kutatások során is hasznosul. Hozzátette azt is, felelősséggel tekintenek a Bánki iskolára, ezért osztoznak a lehetőségekben és a közös feladatokban egyaránt. 

Exit mobile version
DunaOnline

FREE
VIEW