KezdőlapGazdaság1,3 milliárd forintnyi fejlesztési támogatást hirdettek ki

1,3 milliárd forintnyi fejlesztési támogatást hirdettek ki

-

Hétfőn kihirdették a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program folytatása, a TOP 2 Plusz Fejér megye dunaújvárosi központú 4-es választókerületét érintő nyertes pályázatait.

A támogató döntésnek köszönhetően a választókerület 5 településén 8 fejlesztés valósulhat meg összesen 1,33 milliárd forint értékben- adta hírül a megyei közgyűlés oldala. Dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke úgy fogalmazott, a mostani alkalommal két felhívás vonatkozásában, összességében 1,3 milliárd forintból hirdettek győzteseket. Ez a két felhívás az Élhető települések kategória, és az Épületenergetika. Az előbbiből összesen négy település, az utóbbiból pedig három település részesült támogatásban. A támogatásnak köszönhetően Ercsi komplex városközpont-felújítást valósíthat meg, valamint a Fűzfa utcától a városközpontig kiépíti a kerékpárutat. Adonyban igény volt egy kulturált futópálya kialakításra, az elnyert pályázati forrásából ez most megvalósul. Kulcson a pályázati támogatásnak köszönhetően kiépül a csapadékvíz-elvezető rendszer a Deák Ferenc utcában, illetve megvalósul a községháza, a faluház és az óvoda energetikai felújítása. Perkátán a faluház, és a rendelő melletti szolgálati lakások energetikai felújítása valósul meg a pályázaton elnyert összegből, Iváncsán pedig komplex településközponti felújítást, a Zrínyi utca csapadékvíz elvezetését, az önkormányzat által fenntartott épületek energetikai felújítását, valamint a faluház és az óvoda tetőcseréjét valósítják meg a nyertes pályázatnak köszönhetően. Dr. Mészáros Lajos, a kormánypárt országgyűlési képviselőjelöltje elmondta, előzetesen Molnár Krisztián elnök úrral bejárták a településeket, tárgyaltak a polgármesterekkel és beszélgettek az emberekkel is, és így lettek felmérve azok az igények, amelyek a településeken jelentkeztek. Örömmel látja, hogy most forrásokat találhattak a fejlesztési elképzelések megvalósítására.

-Hírdetés-[adrotate banner="5"]
- Hírdetés-

El kell olvasni

Képzési támogatásról szervez előadásokat a kamara

0
A Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara „A felnőttképzés jelenlegi rendszere és a vállalkozások számára elérhető támogatási lehetőségek bemutatása” címmel tájékoztató fórumot szervez április 30-án 10...
DunaOnline

FREE
VIEW