KezdőlapProgramZenés estet szerveznek a KMI-ben

Zenés estet szerveznek a KMI-ben

-

A Kortárs Művészeti Intézet dunaújvárosi zenészeket bemutató sorozatának következő állomásán Bánkövi Gyula Erkel Ferenc-díjas zeneszerző három vonósnégyesét mutatja be a Somogyi Vonósnégyes. A kulturális program március 31-én 18 órakor lesz az intézményben, amelyre ingyenes a belépés. Mint azt az ajánlóban írják, Bánkövi Gyula, Erkel Ferenc-díjas zeneszerző, zenei szerkesztő 1966. július 22-én született Dunaújvárosban. A művészettel való ismerkedést hat évesen kezdte – balettozni, zongorázni, majd fagottozni tanult. Zeneszerzés tanulmányait a Liszt Ferenc Zeneakadémián végezte el, majd ugyanitt zenei rendezést és szerkesztést tanult.
Mindenféle hangszer összeállítás érdekli: komponál nagyzenekarra, kamarazenekarra, gyermek- és vegyeskarra, fúvós-, ütőegyüttesre éppúgy, mint szóló hangszerekre. Szívesen keveri az elektroakusztika adta különleges lehetőségeket, hagyományos hangszerek tipikusan XX. századi játékmódjaival.

-Hírdetés-[adrotate banner="5"]
- Hírdetés-

El kell olvasni

Tíz mázsa pontyot telepítettek a Felső-öbölbe

0
A Dunaújvárosi Sporthorgász Egyesület arról tájékoztatja a pecásokat, hogy az idei első pontytelepítés megtörtént, amelynek során 10 mázsa ponty került telepítésre a Felső-öbölbe. Fontos,...
DunaOnline

FREE
VIEW