KezdőlapEgészségPannon Diabetes Díjat kapott a kórház munkatársa

Pannon Diabetes Díjat kapott a kórház munkatársa

-

Pannon Diabetes Díjat vehetett át a Szent Pantaleon Kórház munkatársa, Túri Beáta Tihanyban, ahol 25. alkalommal szervezték meg a Dunántúli Diabétesz Hétvégét március 26-27-én.

Az eseményen 654 egészségügyi dolgozó, a cukorbetegséggel kapcsolatba kerülő szakember vett részt a dunaújvárosi intézmény beszámolója alapján. Mint írták, az alapítvány a Cukorbetegekért és a Veszprém Megyei Diabetes Egyesület a Dunántúli Diabetes Hétvége megrendezésének 20. évfordulójára 2011-ben Pannon Diabetes Díjat alapított. A díjat egy, a Dunántúlon dolgozó, a cukorbetegek ellátásában kimagasló szakmai és emberi teljesítményt nyújtó orvosnak és egy nővérnek, vagy dietetikusnak ítélik oda az alapítók. Az alapítók a díj alapításával nagyrabecsülésüket kívánják kifejezni a cukorbetegek közvetlen ellátásában dolgozó orvos, nővér, dietetikus kollégának. Az országos elismeréssel szeretnének hozzájárulni az orvoslás megbecsülésének helyreállításához. A díjat az idei évben dr. Fulcz Ágnes, a Veszprém Megyei Csolnoky Ferenc Kórház belgyógyász- diabetológus- endokrinológus szakorvosa és Túri Beáta, kórházunk diabetológiai szakrendelésének munkatársa vehette át. Túri Beáta 5 éve dolgozik a Szent Pantaleon Kórház diabetológiai szakápolójaként. Korábban a belgyógyászat főnővére volt, itt a hematológia és a nefrológia területén szerzett ismereteket, de a döntését, hogy diabétesszel küzdő betegekkel foglalkozzon, nem bánta meg. Az edukációban meghatározó szerepe van, a cukorbetegekkel rendkívül empatikus, munkáját magas színvonalon, a diabétesz gondozása irányában elhivatottan végzi. Rengeteg pozitív visszacsatolást kap a covid által nehezített helyzetekben is. Mivel mára szívügye lett a diabetológia, nyugdíjazásáig szeretne ezen a területen maradni, és segíteni a hozzá forduló embereket.

-Hírdetés-[adrotate banner="5"]
- Hírdetés-

El kell olvasni

Tíz mázsa pontyot telepítettek a Felső-öbölbe

0
A Dunaújvárosi Sporthorgász Egyesület arról tájékoztatja a pecásokat, hogy az idei első pontytelepítés megtörtént, amelynek során 10 mázsa ponty került telepítésre a Felső-öbölbe. Fontos,...
DunaOnline

FREE
VIEW