KezdőlapVallásA Húsvétra készül a római katolikus egyházközség

A Húsvétra készül a római katolikus egyházközség

-

-Hirdetés-

Virágvasárnappal, vagyis április 10-én megkezdődik a római katolikus egyházban a nagyhét, amely húsvétvasárnapig, április 17-ig tart – erről adott hírt a dunaújvárosi római katolikus egyházközség.

A nagyhét a római katolikus szertartásrendben az egyházi év szíve, középpontja. A helyi közösség a közelmúlt járványa miatt utoljára 2019-ben tudta a maga teljességében megünnepelni a nagyhetet. Erre most a dunaújvárosi Krisztus király római katolikus főtemplomban sor kerülhet. A helyi közösség nagyböjti felkészülése eredményesen sikerült: többek között – nagyböjti élelmiszer gyűjtés keretében – jelentős mennyiségű tartós élelmiszer adományt tudtak a városi Caritas csoport közreműködésével összegyűjteni, rendszerezni és eljuttatni, főként a Kárpátaljáról és Ukrajna más térségeiből megyénkbe menekült rászorulóknak. Az egyházközség vázolta a Húsvét ünnepének programjait is: Virágvasárnap Krisztus Jeruzsálembe történő bevonulásának, majd szenvedésének felelevenítése történik barkaszenteléssel, és az evangéliumban (azaz az újszövetségi olvasmányban) Krisztus szenvedéstörténetének, azaz a passiónak eléneklésével; Nagycsütörtök a szenvedésre induló Jézus búcsúestje övéivel, az utolsó vacsora emlékezete, a húsvéti szent háromnap kezdete; Nagypéntek Krisztus szenvedésének és kereszthalálának napja, János-passió szenvedéstörténet énekléssel, és a hívők kereszt elé járulásával; Nagyszombat Krisztus sírban nyugovásának napja után Krisztus feltámadása, fényünnepséggel és jó idő esetén feltámadási körmenettel a nagytemplom körül.

-Hírdetés-
- Hírdetés-

El kell olvasni

Szirénapróba lesz hétfőn

0
A Fejér Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság arról tájékoztatja a lakosságot, hogy a veszélyes üzemek másfél kilométeres körzetébe telepített Monitoring és Lakossági Riasztó rendszer szirénáinak működését...

Folytatódnak a földárverések

DunaOnline

FREE
VIEW