KezdőlapKözéletStartup programban szerepelnek az egyetem hallgatói

Startup programban szerepelnek az egyetem hallgatói

-

-Hirdetés-

A Hungarian Startup University Program célja, hogy felkeltse a hazai egyetemisták érdeklődését az innováció és a vállalkozói lét iránt és növelje az általuk indított innovatív vállalkozások számát.

Mint azt a Dunaújvárosi Egyetem részletezi, a program megismerteti a fiatal generációval az innovációs és startup ökoszisztéma felépítését és működését, továbbá lehetőséget kínál számukra a bekapcsolódásra. A két éve futó, országszerte 27 egyetemen elérhető program mára mintegy 300 támogatott projekttel bír. Ezek közül három csapat vezetője a Dunaújvárosi Egyetem hallgatója. A DUE-s projektgazdák innovatív ötletei közt szerepel pályaválasztást segítő platform, műszaki diagnosztikai rendszer és napi bevásárlást támogató applikáció. A program 2022 tavaszi kurzusa 11 hallgatót számlál a DUE Társadalomtudományi Intézet, Szervezetfejlesztési és Kommunikációtudományi Tanszékének keretei közt, közülük 8 fő kap ösztöndíjat, 3 fő az, aki projektgazda, 5 hallgató pedig a dunaújvárosi vagy más egyetemeken futó projektekhez/projektgazdákhoz csatlakozott. A program hallgatói közt találhatunk gazdálkodási és menedzsment, gépészmérnök, gazdaság- és mérnökinformatikus, illetve kommunikáció szakosokat.

-Hírdetés-
- Hírdetés-

El kell olvasni

Véradás lesz az MMK-ban

0
Városunkban legközelebb december 5-én, kedden 14 és 18 óra között tartanak véradást, mégpedig a Munkásművelődési Központban. Az önkéntesektől azt kérik a szervezők, hogy vigyék...
DunaOnline

FREE
VIEW