KezdőlapSportMakai Lilla dobogóközelben a Gymnasiadén

Makai Lilla dobogóközelben a Gymnasiadén

-

Forrás: Morva Dávid/duol.hu

Normandia – Az első selejtezőnap után a DKSE sportolója, Makai Lilla az összetett verseny negyedik helyén áll, ezzel eddig ő a legjobb magyar női tornász a normandiai Gymnasiadén. A női válogatott a harmadik a csapatrangsorban.
Kedden a tornászok számára is megkezdődött a Gymnasiade. A Normandiában megrendezésre kerülő viadalon részt vevő magyar női válogatottban Draskóczy Imre szövetségi kapitány döntése alapján a DKSE három kiválósága, Makai Lilla, Mayer Gréta, Makovits Mirtill mellett Szujó Hanna kapott még helyet a viadalon.

Makai Lilla áll a legelőkelőbb helyen Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

A tornászok számára kedden kezdődött a megmérettetés, mégpedig két szer, az ugrás és a felemás korlát selejtezőivel. A lebonyolításról fontos annyit tudni, hogy a két selejtezőnap eredményei alapján (a gerenda és a talaj kvalifikációs versenyeit csütörtökön rendezik) hirdetnek egyéni összetett és csapateredményt is. Utóbbiban négy sportoló mehet fel a szerre, és a három legjobb pontszámot veszik alapul. Továbbá a selejtezőből lehet bekerülni a szerenkénti döntőkbe, amik pénteken lesznek.
A lányoknál a legelőkelőbb helyen a dunaújvárosi Makai Lilla van, aki ugrásban 12,300, korláton 12,600 pontot kapott, így az összetett negyedik (24,900 pont) helyén áll. Nem sokkal van lemaradva mögötte Mayer Gréta, holtversenyben a nyolcadik pozíciót foglalja el (24,200) két szer után (ugrás: 13,050, korlát: 11,150). Szujó Hanna a tizenegyedik (23,550), (ugrás: 12,800, korlát: 10,750). Makovits Mirtill felemás korláton indult, gyakorlatára 12,500 pontot kapott. A női csapat 74,150 ponttal jelenleg a harmadik.

A lányokat kísérő DKSE edző, Badics Réka elégedett volt az első nap eredményeivel: – Korláton kezdtük a versenyt és ugrással fejeztük be a viadalt. Nem sokkal vagyunk lemaradva az előttünk állóktól, ez mindenképpen biztató a csütörtöki napra nézve. Ügyesek voltak a lányok, tényleg szépen tornáztak.
Draskóczy Imre: – Igazából Szujó Hanna felemás korlát rontásán kívül semmi probléma nem volt. Mayer Gréta ugrása nagyon biztató, és büszke vagyok arra, az első selejtezőnap után a négy lehetséges szerenkénti fináléból mind a négyet megszereztük: Mayer és Szujó ugrással, Makovits és Makai felemás korláton.

-Hírdetés-[adrotate banner="5"]
- Hírdetés-

El kell olvasni

Érkeznek a gépjárműadós iratok

0
Folyamatosan érkeznek a Nemzeti Adó- és Vámhivataltól (NAV) a gépjárműadóval kapcsolatos határozatok. Idén egy hónapot nyernek a gépjárművek tulajdonosai, üzembentartói, ugyanis a több mint...
DunaOnline

FREE
VIEW