KezdőlapEgészségTudományos ülés volt a kontrasztanyag használatáról

Tudományos ülés volt a kontrasztanyag használatáról

-

A Szent Pantaleon Kórház legutóbb május 25-én tartotta meg a havi rendszerességű tudományos ülését, amelyen ezúttal a CT vizsgálatkor adott kontrasztanyag volt a téma.

Mint arról az egészségügyi intézmény beszámolt, bevezetésként dr. Kővágó Levente, a Tudományos Bizottság elnöke köszöntötte a megjelenteket. Vassné Farkas Irén, a Bayer Hungária Kft. munkatársa a „Kontrasztos CT vizsgálatok: fókuszban a betegbiztonság” címmel tartotta meg előadását, amelyen a kontrasztanyag használat bevezetéséről, múltjáról beszélt. Az előadás rávezetett a jelenben hasznát kontrasztanyagok korszerűségére, melyek már jóval kevesebb arányban tartalmaznak testidegen összetevőket, ennek köszönhetően már sokkal kevesebb arányban fordulnak elő allergiás reakciók. Aztán dr. Halmai Richárd PhD nefrológus főorvos, a helyi dialízis központ orvosigazgatója a kontrasztanyagok megfelelő használatára hívta fel a hallgatóság figyelmét: mikor, kinek lehet, illetve milyen esetben indokolt és kell kontrasztanyagot adni a CT vizsgálat közben. Előadásának központi témája, hogy a kontrasztanyagok nem megfelelő használata milyen vesekárosodásokat okozhatnak, valamint milyen laboreltérésekre kell a vizsgálat előtt és után figyelni a vizsgálatot elrendelő szakorvosoknak, háziorvosoknak. Az előadások után feltehették kérdéseiket is a megjelentek, a legmodernebb kontrasztanyag adagoló berendezést is megismerhették az érdeklődő szakorvosok, szakdolgozók.

-Hírdetés-[adrotate banner="5"]
- Hírdetés-

El kell olvasni

Négy dunaújvárosi diák jutott be a Szakma Sztár Fesztiválra

0
A szakmunkástanulók legnagyobb, legrangosabb országos megmérettetésének, a Szakma Kiváló Tanulója Verseny fináléjába négy dunaújvárosi diák jutott be- erről számolt be a Dunaújvárosi Hírlap online...
DunaOnline

FREE
VIEW