-Hirdetés-
Kezdőlap Kékfény Eszméletlen állapotban lévő embert kellett kimenteni az égő épületből

Eszméletlen állapotban lévő embert kellett kimenteni az égő épületből

Fotók: dr. Gábor Ágnes, Fejér MKI

Szakmai vetélkedőn mérték össze tudásukat, ügyességüket és gyorsaságukat Fejér megye tűzoltói a közelmúltban Sárbogárdon. A verseny egy elméleti kérdéssor megoldásával indult, majd a gépjárműfecskendők sofőrjei egy vezetéstechnikai pályán bizonyítottak.

A csapatok ezután egy összetett műszaki mentési és tűzoltási feladatot hajtottak végre. A eltételezés szerint egy kigyulladt épülethez kaptak riasztást. A helyszín megközelítését egy útra dőlt fa és egy fémrúd is akadályozta. A motoros láncfűrész és a szabadon választható műszaki mentési eszköz használata után – ilyen volt a feszítővágó, a korongos gyorsdaraboló és az akkumulátoros orrfűrész –, egy gázpalackot kellett felkutatniuk egy füsttel telített, alacsony belmagasságú pincében. A feladat alapján egy eszméletlen állapotban lévő ember az épületben rekedt, akit hordágyon, vagy egy létratagon kellett kimenteniük. Végül egy gépjárműfecskendőről táplált sugarat szereltek a második szintre, ahol légzőkészülékben keresték meg és oltották el a bójákkal szimbolizált lángokat.

A versenyen a székesfehérvári, a dunaújvárosi és a sárbogárdi hivatásos, valamint a bicskei és a polgárdi önkormányzati, a martonvásári önkéntes valamint a dunaújvárosi Véd-Sz Dunaferr és papírgyár létesítményi tűzoltói vettek részt. Külön kategóriában értékelték a hivatásos és a nem hivatásos tűzoltókat.

A Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság 2022. évi tűzoltó szakmai vetélkedője a székesfehérvári hivatásos és a dunaújvárosi létesítményi tűzoltók győzelmével zárult. Emellett kategóriánként díjazták a gépjárművezetők, az irányítók és a beosztottak közül is az első három helyezettet. Az elismerő okleveleket és serlegeket Geiger Zoltán tűzoltó alezredes, megyei tűzoltósági főfelügyelő adta át.

Eredmények

Hivatásos kategória:

Irányító:
1.    helyezett: Barabás Tamás tűzoltó százados – Sárbogárd HTP
Beosztott:
1.    helyezett: Takács Marcell tűzoltó őrmester – Dunaújváros HTP
Gépjárművezető:
1.    helyezett: Bor István tűzoltó törzszászlós – Székesfehérvár HTP
Csapat összetett:
1.    helyezett: Székesfehérvár HTP


Nem hivatásos kategória:

Irányító:
1.    helyezett: Mester Zoltán – Véd-Sz Dunaferr
Beosztott:
1.    helyezett: Csire József – Véd-Sz Dunaferr
Gépjárművezető:
1.    helyezett: Polgár Viktor – Bicske ÖTP
Csapat összetett:
1.    helyezett: Véd-Sz Dunaferr

Exit mobile version
DunaOnline

FREE
VIEW