-Hirdetés-
Kezdőlap Közélet Még ma is látogatható a szántóföldi seregszemle

Még ma is látogatható a szántóföldi seregszemle

Fotók: Máthé Zoltán / MTI

Mezõfalva, 2022. június 1. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) Szántóföldi Napok és Agrárgépshow rendezvénye a megnyitó napján Mezõfalván 2022. június 1-jén. MTI/Máthé Zoltán

Június 1-jén megnyitotta kapuit a Szántóföldi Napok és Agrárgépshow idei rendezvénye Mezőfalvánál.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Mezőgazdasági Eszköz-és Gépforgalmazók Országos Szövetsége által szervezett kétnapos (június 1-2. közötti) programja az ország legnagyobb szántóföldi seregszemléje, amelyen a mezőgazdaság minden szekciójából érkeztek kiállítók, szakértők, hogy többek között a legújabb innovációkról tájékoztassák a gazdákat, gazdálkodókat és minden érdeklődőt. Ingyenes a program, 10 órától várják ma is a látogatókat.

A megnyitó szerdán délelőtt volt, amelyről az MTI is beszámolt egy hosszabb összeállításban. Mint írják, a mintegy negyven hektáros területen széles körű gép- és inputanyag-bemutatóval készültek a szervezők, a látogatók közelről nézhetik meg az ültetvényeken fejlődő korszerű növényfajtákat, új öntözési technikákat és gépeket, továbbá a gazdálkodáshoz nélkülözhetetlen szakmai, pályázati, továbbképzési információkat gyűjthetnek a NAK szakértőitől.

Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) elnöke rámutatott, hogy az innováció akkor ér valamit, ha a gyakorlatban is megjelenik, és ahhoz, hogy bekerüljön a gyakorlatba, az újításokat meg kell ismerni. Úgy vélte, az élelmiszergazdálkodás egyre inkább felértékelődik, az egyre növekvő igények azonban innováció nélkül nem teljesíthetők.

Mezõfalva, 2022. június 1. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) Szántóföldi Napok és Agrárgépshow rendezvénye a megnyitó napján Mezõfalván 2022. június 1-jén. MTI/Máthé Zoltán


  

Exit mobile version
DunaOnline

FREE
VIEW