KezdőlapEgészségVárosunkban fog állomásozni a szűrőkamion

Városunkban fog állomásozni a szűrőkamion

-

Június 13. és szeptember 3. között a Népegészségügyi program keretében ismét lesz mammográfiás szűrés az Egészségfejlesztési Iroda előtt elhelyezett mobil szűrőállomáson – erről adott ki tájékoztatást a Szent Pantaleon Kórház.

Mint írják, a Dunaújvárosban lakó 45-65 év közötti hölgyek névre szóló meghívót kaptak az ingyenes szűrővizsgálatra, de térítés ellenében bármely hölgy kérheti a vizsgálatot előzetes bejelentkezés után. A mobil szűrőállomáson a szájmaszk használata kötelező! Mint azt a Nemzeti Népegészségügyi Központ oldalán írják, a szűrések célja a tüneteket és panaszokat még nem okozó daganatok és daganat előtti állapotok felismerése a későbbi, súlyosabb következmények megelőzése érdekében. Magyarországon jelenleg az átlagos kockázatúnak vélt nők közül a 45-65 év közötti hölgyek kapnak népegészségügyi program keretében meghívást emlővizsgálatra, amely fizikai vizsgálatból és emlő mammográfiából áll. A mammográfia az egyetlen, tudományosan igazolt eljárás az átlagos rizikójú nők szűrésére, ezáltal a halálozás csökkentésére. A mammográfiával felfedezett, korai stádiumú tumorokat az esetek döntő többségében meg tudják gyógyítani. Az emlőrák (a tüdőrák után) a nők leggyakoribb daganatos megbetegedése. Évente mintegy 5.000 új megbetegedést és 2.100-2.200 közötti halálesetet tartanak nyilván. Élete során minden 10-11 nő közül egynél alakul ki, és mivel senki nem tudja megmondani előre, hogy ki lesz az az egy, az emlőrák a nők körében egyik legrettegettebb betegség. A gyógyulás esélyei annál jobbak, minél korábban ismerik fel és kezdik el kezelni a daganatot.

-Hírdetés-[adrotate banner="5"]
- Hírdetés-

El kell olvasni

Tíz mázsa pontyot telepítettek a Felső-öbölbe

0
A Dunaújvárosi Sporthorgász Egyesület arról tájékoztatja a pecásokat, hogy az idei első pontytelepítés megtörtént, amelynek során 10 mázsa ponty került telepítésre a Felső-öbölbe. Fontos,...
DunaOnline

FREE
VIEW