KezdőlapKultúraHúsz együttes négyszáz táncosa

Húsz együttes négyszáz táncosa

-

Fotó: Dunaújvárosi Vasas Táncegyüttes Facebook-oldala

Június második hétvégéjén tartották meg az I. Kárpát-medencei Csoóri Sándor Népművészeti Fesztivált, amelyen Fejér megye valamennyi néptáncegyüttese képviseltette magát.

A fesztivál bemutatójaként azt írták a közösségi oldalon, hogy ez a Kárpát-medence harminc helyszínén, Csíkszeredától Körmendig egyidőben, azonos programpontokkal megvalósuló nagyszabású rendezvény, amit hagyományteremtő szándékkal szerveztek meg. A fesztivál célja, hogy a nagy nyilvánosság előtt megmutassa az öt évvel ezelőtt elindult Csoóri Sándor Program eredményeit, a népművészeti mozgalom kiemelkedően magas színvonalát, résztvevőinek sokaságát. Mint arról a Székesfehérvár hivatalos honlapja beszámolt, múlt szombaton délelőtt húsz néptáncegyüttes közel négyszáz táncosa mezőföldi népdalokkal töltötte be a Hotel Magyar Király előtti teret a megyeszékhelyen, köztük a Dunaújvárosi Vasas Táncegyüttes tagjai is.

-Hírdetés-[adrotate banner="5"]
- Hírdetés-

El kell olvasni

Programkavalkád a Hild-napon

0
A Dunaújvárosi Szakképzési Centrum Hild József Technikum, Szakképző Iskola és Szakiskola április 18-án rendezte meg a Hild-napot. Mint azt az oktatási intézmény részletezte, már...
DunaOnline

FREE
VIEW