-Hirdetés-
Kezdőlap Kékfény Tragédia a Kis-Dunánál: megtalálták az egyik áldozat holttestét

Tragédia a Kis-Dunánál: megtalálták az egyik áldozat holttestét

Fotók: Terrorelhárítási Központ

Közleménybe osztotta meg azt a hírt a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága, hogy szolgálati feladataik ellátása során tűnt el a két kollégájuk a vízben Rácalmáson, a Kis-Duna-ághoz tartozó területen hétfőn délelőtt. Az elsődleges információk alapján a Pálhalmai Büntetés-végrehajtási Intézet és a Márianosztrai Fegyház és Börtön munkatársai szolgálati ebek kiképzését végezték a helyszínen, melynek során – eddig nem ismert okból – a vízben elmerültek. A büntetés- végrehajtási szervezet, a rendőrség és a katasztrófavédelem munkatársai nagy erőkkel kezdték meg az eltűnt kollégák keresését.

Kedden a Terrorelhárítási Központ, amelyet a belügyminiszer jelölt ki a kutatás irányítására, egy közleményben tájékoztatta az MTI-t. A közlemény szerint a keresés első 24 órájában a speciális eszközök – a drón- és a szonártechnika – sem mutattak emberi életre utaló körülményt, ezért a víz alatti kutatást felfüggesztették. A büntetés-végrehajtási szervezet, a rendőrség és a katasztrófavédelem munkatársai a felszínen és a part mentén továbbra is jelentős erőkkel végezték a 29 és a 34 éves szakember keresését.

A víz alatti kutatás, mentés munkálatainak megszervezését a TEK főigazgatója, Hajdu János a helyszínen irányította. „A TEK feladata – többek között – hogy megteremtse azokat a személyi, technikai és műszaki feltételeket, melyek mellett a búvárok a lehető legbiztonságosabban végezhetik a kutatást, amit a víz – felszínről részben nem látható – erőteljes sodrása és többirányú áramlása tesz rendkívül nehézzé és veszélyessé” – írták. A kutatás tervezésébe, előkészítésébe és végrehajtásába a TEK koordinálásával a katasztrófavédelem munkatársai, a Havaria Katasztrófaelhárító Közhasznú Egyesület mentőbúvárjai és a dunaújvárosi
speciális mentők kapcsolódtak be. A történtek körülményeinek vizsgálatát a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Dunaújvárosi Rendőrkapitányság folytatja – olvasható a közleményben.

Kedden délután a rendőrség egy közleményt adott ki arról, hogy egyikük holttestét megtalálták a tragédia bekövetkezésének helyszínén a kutatást végző szakemberek. Mint írták: „A rendőrség és a katasztrófavédelem munkatársai közös ellenőrzésük során 2022. július 5-én 15 óra körüli időben Rácalmásnál, a Kis-Duna hídnál megtalálták a vízben az egy nappal korábban eltűnt büntetés-végrehajtási szervezet egyik hivatásos állományú tagját. Az azonosítás jelenleg is folyamatban van”.

Exit mobile version
DunaOnline

FREE
VIEW