KezdőlapEgészségMa is várják az önkénteseket!

Ma is várják az önkénteseket!

-

Évente mintegy 400 ezer véradó adományára van szüksége az egészségügynek, a rászoruló betegeknek – olvasható a Magyar Vöröskereszt honlapján. A hazai vérkészítmény folyamatos biztosítása érdekében megadott ütemterv alapján szervezik a véradási akciókat, lehetőségeket. A Dunaújváros és környéke véradói nevű Facebook-csoport egyik bejegyzésében arról számoltak be, hogy júniusban változó volt a véradói aktivitás nálunk, hol több-hol kevesebb önkéntes jelentkezett, de összességében így is alacsonyabb volt a részvétel, mint amennyit a szervezők terveztek. Számszerűsítve, a tervezett 430 véradóhoz képest 315-en jelentek meg a meghirdetett véradói alkalmak valamelyikén. A tapasztalatok azt mutatják, hogy nyáron a szabadságolások, üdülések miatt kevesebb az önkéntes, éppen ezért igyekeznek kihelyezett véradásokkal is segítségre buzdítani a véradókat. Júliusra 360 önkéntes részvételével terveznek a térségben.

A következő véradás július 12-én 12-16 óra között lesz a Kandó Kálmán téri Decathlon sportáruháznál, majd július 19-án 13-15 óra között a Vérellátó Központba várják az önkénteseket. A vér mással nem pótolható, egy véradással pedig három életet lehet megmenteni.

-Hírdetés-[adrotate banner="5"]
- Hírdetés-

El kell olvasni

Életet mentett a szén-monoxid-érzékelő Dunaújvárosban

0
Egy gyerek tartózkodott a fürdőszobában, amikor jelzett a szén-monoxid-érzékelő egy társasházi lakásban április 20-án este Dunaújvárosban- erről számolt be a Fejér Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság....

Programkavalkád a Hild-napon

DunaOnline

FREE
VIEW