KezdőlapProgramÚristen, micsoda buli ígérkezik!

Úristen, micsoda buli ígérkezik!

-

Kétnapos zenei fesztivált tartanak a hét végén Dunaföldváron: a program, amelyen fellép többek közt a Valmar is, minden érdeklődő számára ingyenes.

Első alkalommal, de mindenképpen hagyományteremtő szándékkal hívták életre a Parti Fesztivált- hangsúlyozta lapunknak Kiss Lajos Csaba, a dunaföldvári képviselőtestület tagja, az Oktatási-, Kulturális,- Egészségügyi,-Szociális,- Ifjúsági és Sport Bizottság elnöke.

Mint mondta, annak idején volt egy Feldwarfest elnevezésű zenei program a településen, de körülbelül tíz éve abbamaradt, és azóta nem volt olyan rendezvény, amely kifejezetten a fiatalabb korosztálynak szól. Éppen ezért a Parti Fesztivál ötlete, szükségessége már régóta megfogalmazódott benne, és most a megvalósítás útjára is lépett.

Ez egyrészt a dunaföldvári önkormányzat jelentős támogatásának köszönhető, a közgyűlés még az év elején hatmillió forint biztosításáról döntött.

Kellett egy szervezőcsapat is, amelyhez Kiss Csaba lelkes és elhivatott társakra lelt: Csányi Tibor, a paksi rádió DJ-je, Kelemen Dorottya, a Part-oldalak Kulturális Egylet munkatársa, Berek Gábor, aki rendezvények hangosításával foglalkozik. A fesztivál létrehozásában szívesen közreműködtek mások is, segíti a szervezést többek között a dunaföldvári művelődési ház (amely a program hivatalos lebonyolítója), Vajai István, Fekete Gábor (aki nem mellesleg a lemezjátszók mögött is gondoskodni fog a hangulatról). Az Aztakeservit Értékőr Egyesület vállalta a dekorációt, például újrahasznosított anyag felhasználásával különleges kompozíciókat készítettek a tagok.

A kétnapos fesztivál július 29-30. között (pénteken és szombaton) lesz a Duna-parton. Az eredeti elképzeléseik szerint egy víziszínpadot hoztak volna létre, azonban olyan alacsony jelenleg a Duna vízállása, hogy ezt sajnos el kellett vetniük. Így mind a két tervezett színpadot a rakpart füves területén, a sétány mentén fogják felállítani.

Kellett egy ütős zenei kínálat is. Ennek érdekében még februárban a közösségi oldalon feltették a kérdést, hogy milyen fellépőket látnának szívesen a fesztiválon. Nyilván a költségvetés és az előadók naptára is keretbe szabta a lehetőségeket, de látva a végső összeállítást, nemcsak a fiatalabb korosztálynak lehet vonzó a műsor. Lássuk is a nagyszínpadi fellépők listáját:

Pénteken 18 órakor kezdődik a buli, amelyen többnyire a dj-k kapják a főszerepet. Fellép a Sincrane and DJ Kriss Moonlight Production, a BSW, Sterbinszky, Mynea.

Szombaton 17 órától a koncertek kerülnek reflektorfénybe. Itt lesz az Origamies, a Brass Vibe (ők a közönség között fognak zenélni, amíg a zenekarok felállnak a sznpadon), Raulék, a Valmar, a Fiúk zenekar, majd DJ Fekete keveri a zenét éjféltől.

A kisebbik színpadon a Paks FM lemezlovasai fognak játszani, így például Rizkid, Mr. Son, Derek és Zombie.

A fesztivál ingyenes, minden érdeklődőt szeretettel várnak rá. A rendezvény ideje alatt természetesen lesz gasztronómiai kínálat, helyi vendéglátósok és borászok települnek ki. Fontos információ, hogy a rakpart területére nem lehet majd kocsival behajtani (még a parkolóig sem), csak a szervezőknek és fellépőknek. A látogatóknak a Duna utca környékét ajánlják, ott több férőhelyet találhatnak.

-Hírdetés-[adrotate banner="5"]
- Hírdetés-

El kell olvasni

A hatodik informatikai tantárgyi előadást tartották az egyetemen

0
A Nyitott Egyetem szemléletét megvalósítva a Dunaújvárosi Egyetem Informatikai Intézete márciusától nyilvánossá tette az egyik informatikai tantárgyát a téma iránt érdeklődők számára. Mint azt...
DunaOnline

FREE
VIEW