-Hirdetés-
Kezdőlap Közélet A szabadtéri tüzekről

A szabadtéri tüzekről

Elérhető a katasztrófavédelem legújabb tűzvédelmi tesztje – erre hívja fel a dunaújvárosi polgárok figyelmét is a Fejér Megyei Katasztrófavédelem. A 26. online feladványban szereplő kérdések a szabadtéri tüzek, az égetés, a tűzgyújtási tilalom és az aszályos időszak veszélye témakörét járják körbe.

Ez most különösen aktuális téma, a napokban számoltak be arról, hogy idén az elmúlt éveknél korábban kezdődött a szabadtéri tüzek időszaka, február 1-től eddig összesen 11 146 szabadtéri tűznél avatkoztak be a tűzoltók. Ez azt jelenti, hogy az elmúlt év azonos időszakához képest háromszor több alkalommal kellett ilyen jellegű káreseménynél beavatkozniuk a katasztrófavédelem tűzoltóegységeinek. Fejér megyében idén eddig a szabadtéri (vegetációs, mezőgazdasági gabona-tarló, füves- nádas- erdős területeken keletkezett) tüzek során 476 hektár volt érintett. Ez 248 esetet jelent, amelyhez riasztották a megye lánglovagjait. A Dunaújvárosi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság
működési területén 2021-ben 87 szabadtéri tűzeset volt, ebből 41 darab erdő- és vegetációs területen történt. Idén júliusban már 79-nál jár a szabadtéri tűzesetek száma, amelyből 30 darab erdő- és vegetációs területen volt. Az előző évekhez képest már most látszik, hogy a száraz, csapadékmentes és meleg időjárás miatt többször csapnak fel a lángok a szabadban, és több az aratással összefüggő tűzeset is.

Exit mobile version
DunaOnline

FREE
VIEW