KezdőlapSport12 futam, 7 magyar pilóta, 3 Európa-bajnoki cím

12 futam, 7 magyar pilóta, 3 Európa-bajnoki cím

-

-Hirdetés-

Három kategóriában, nyolc magyar versenyző részvételével rendeznek motorcsónak Európa-bajnokságot jövő szombaton és vasárnap Dunaújvárosban – tájékoztatta a szakági szövetség az MTI-t.
Az F-500-asok között a többszörös világ- és Európa-bajnok Havas Attila és a szintén eredményes pályafutással rendelkező Csákó Ferenc áll rajthoz a Kikötői-öbölben. Az akár óránkénti 180 kilométeres sebességet is elérő F-500-asok mellett az utánpótlás felkészítését szolgáló két
kategóriában is kontinensbajnokot avatnak. A 15 lóerős motorokkal hajtott GT15-ös kategóriában Jelinek Raven, Mihaldinecz Márkó és Riskó Lőrinc képviseli Magyarországot. A 30 lóerős motorokkal szerelt GT30-as kategóriában Lak Bálint, Fűke Andor és ifjabb Sándor Péter száll vízre. Mindhárom kategóriában négy futamot rendeznek és a legjobb három eredménye alapján hirdetnek Európa-bajnokot.

Sándor Péter, a Magyar Motoros Vízisport Szövetség elnöke arról tájékoztatta az MTI-t, hogy ez az Európa-bajnokság is a szaktárca által támogatott utánpótlás-nevelési programjuk része, hiszen azok a gyerekek versenyeznek Dunaújvárosban, akik több éve részesei ennek. Mint mondta, hosszú évek után tér vissza hazai közönség elé a motorcsónak-versenyzés. A Magyar Motoros Vízisport Szövetség önerőből és a sportág helyi elkötelezett támogatóival tudja ezt a versenyt megrendezni. Bíznak benne, hogy a következő években is lesz majd lehetőségük a program folytatására és versenyek rendezésére. Tábori Áron, a szövetség kommunikációs munkatársa elmondta, hogy szombaton szabadedzésekkel kezdődik a program, majd az időmérők következnek, utána mindhárom kategóriában két-két futamot rendeznek. Vasárnap a szabadedzések után kategóriánként további két-két futamot tartanak.

-Hírdetés-
- Hírdetés-

El kell olvasni

Csütörtökön véradás lesz a moziban

0
Ezen a héten csütörtökön, vagyis augusztus 11-én 11 és 15 óra között a Kultik Moziban szerveznek véradást, ide várják a szervezők az önkénteseket, akiktől...
DunaOnline

FREE
VIEW