-Hirdetés-
Kezdőlap Kultúra Szerelemre készül a Bartók színház és a Szabadkai Népszínház

Szerelemre készül a Bartók színház és a Szabadkai Népszínház

Fotó: Bartók színház Facebook-oldala

Gőzerővel készül új darabjának szeptember 23-ra tervezett bemutatójára a Bartók színház. Mint arról a közösségi oldalán beszámolt a kulturális intézményünk, Barta Lajos Szerelem című darabját Czajlik József rendezi, és olyan színészek formálják meg a karaktereket, mint például Kerekes Éva, Őze Áron, Kiss Attila. A Szerelem című előadás a Szabadkai Népszínház Magyar Társulatával közös produkció. A
darabbeli Szalay-lányok – mondják úgy is: „a magyar három nővér” – a szabadkai színház tagjai:Kalmár Zsuzsa, Magyar Zsófia, Grgity Niki. A rendező, Czajlik József, a kassai Thália Színház igazgatója, itt munkatársa Őry Kati látványtervező. László Csaba a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulatának a tagja.

Czajlik József rendező azt nyilatkozta, Dunaújvároshoz csodálatos élmények kötik, legutóbb Molnár Ferenc Üvegcipőjét rendezte itt. Nagy örömmel fogadta Őze Áron igazgató és Csadi Zoltán művészeti vezető felkérését, hogy rendezze meg Barta Lajos Szerelem című darabját. Izgalmas, különböző színházi világokból, kultúrkörökből érkező impulzusok találkoznak a darabban: a dunaújvárosi Bartók Kamaraszínház és a Szabadkai Népszínház közös produkciójában nemcsak e két színház, hanem Kassa és Marosvásárhely színészei is játszanak. Gyarmati Kata dramaturg segítségével az eredetileg 4 felvonásos darabot 2 felvonásossá alakították, a mai színházi viszonyoknak megfelelőre. Fontos számukra, hogy a mű megmaradjon költőiségében, és belső stílusjegyei se sérüljenek.

Exit mobile version
DunaOnline

FREE
VIEW