-Hirdetés-
Kezdőlap Kékfény Ittas volt és gyorsan hajtott – tragédia lett a vége

Ittas volt és gyorsan hajtott – tragédia lett a vége

A Székesfehérvári Járási Ügyészség halált okozó, ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntette miatt vádat emelt azzal a fiatalkorú férfival szemben, aki 2021. május 21-én ittasan, nem megengedett sebességgel közlekedett, amely miatt okozott balesetben egy kiskorú utasa életét vesztette.

A vádlott egy Fejér megyei településen, ismerősénél születésnapi összejövetelen vett részt, ahol szeszesitalt fogyasztott, majd lakóhelyére ment azért, hogy onnan elhozza szülei gépkocsiját. A szülők, mivel már korábban is előfordult, hogy a vádlott engedély nélkül vitte el az autót, az indítókulcsot elrejtve tartották. A vádlott a kulcsot megkereste, a járművet az udvarról kitolta, majd a lakástól eltávolodva beindította és ittasan az ünnepség helyszínére hajtott azért, hogy ismerőseivel elmenjen autózni.

Az autóba hárman ültek be, két kiskorú a hátsó ülésen foglalt helyet, biztonsági övet nem használtak. Szabadegyháza külterületén, egymás utáni veszélyes útkanyarulatok veszélyét jelző tábla hatálya alatt a vádlott 105-115 km/óra sebességgel haladt be a kanyarba, amikor az autó elveszítette a stabilitását és a bal oldali füves útpadkára letért. A vádlott visszakormányzott, azonban a jármű felett nem szerezte vissza az irányítást, a gépkocsi ellentétes irányú sodródásba kezdett, majd két közlekedési tábla oszlopának ütközött. Az ütés következtében az autó ablaka kitörött, a jobb hátsó ajtó deformálódott, a hátsó ülésen rögzítetlenül utazó két kiskorú sértett az utastérből kiesett. Az egyik sértett a jármű és a talaj közé került, majd az autó visszabillent a kerekeire, és 44 méter perdülő-sodródó mozgást követően, menetirányával szemben megállt. A jármű alá került sértett az élettel összeegyeztethetetlen sérüléseket szenvedett, amely miatt a helyszínen életét vesztette, a másik kiskorú sértettnek könnyű személyi sérülései keletkeztek.

Az ügyészség vádiratában a terhelttel szemben fiatalkorúak börtönbüntetésének kiszabását, közúti járművezetéstől eltiltást, valamint közügyektől eltiltást indítványozott.

Exit mobile version
DunaOnline

FREE
VIEW