KezdőlapKülönleges gazdasági övezetEgymilliárd forint Rácalmásnak

Egymilliárd forint Rácalmásnak

-

Egy jelentős támogatási szerződés aláírásának helyszíne volt csütörtökön délelőtt a rácalmási városháza épülete. Schrick István, a település polgármester itt fogadta dr. Molnár Krisztiánt, a Fejér Megyei Közgyűlés elnökét.

A Fejér Megyei Önkormányzat a különleges gazdasági övezet bevételi forrásaiból 1.048.561.025 forint támogatást nyújt Rácalmás Város Önkormányzatának.

Mint azt dr. Molnár Krisztián előzményként vázolta, Rácalmás, Kulcs, Adony és Iváncsa térségében különleges gazdasági övezetet hoztak létre, hogy az itt keletkező bevételekből támogatni tudják a településeket, az itt élő polgárokat. Beszélt arról is, hogy bár támadás érte a konstrukció jogszerűségét, illetve hogy kinek jár a forrás, egy sajtótájékoztatón már ismertette azt a bírósági döntést az elnök, miszerint Dunaújváros követelése mindenféle jogalapot nélkülöz, és hazug az a kommunikáció, amit a dunaújvárosi városvezetés és a volt országgyűlési képviselője szajkózott, mert nem a dunaújvárosiak pénzét veszik el. Dr. Molnár Krisztián hangsúlyozta, mindig is azt az álláspontot képviselték, hogy akkor járnak el korrekten és helyesen, ha a gazdasági övezet településein keletkezett bevételeket az érintett települések lakosai kapják vissza. Nagyon fontos fejlesztések valósulhatnak meg, amelyek a lakosság életminőségét javítják, a szociális-egészségügyi intézmények fejlesztésétől kezdve az épületenergetikai felújításokon át a felszíni csapadékvíz elvezetést szolgáló beruházásokig.

-Hírdetés-[adrotate banner="5"]
- Hírdetés-

El kell olvasni

Négy dunaújvárosi diák jutott be a Szakma Sztár Fesztiválra

0
A szakmunkástanulók legnagyobb, legrangosabb országos megmérettetésének, a Szakma Kiváló Tanulója Verseny fináléjába négy dunaújvárosi diák jutott be- erről számolt be a Dunaújvárosi Hírlap online...
DunaOnline

FREE
VIEW