KezdőlapKülönleges gazdasági övezetKözel 415 milliós támogatás Iváncsának

Közel 415 milliós támogatás Iváncsának

-

Ma délelőtt Dr. Molnár Krisztián a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke, valamint Molnár Tibor Iváncsa polgármestere írta alá azt a megállapodást, melynek értelmében a Fejér Megyei Önkormányzat 414.473.213 forint támogatást nyújt Iváncsa Önkormányzatának.

A támogatás forrását a különleges gazdasági övezetből befolyt bevételek képezik. Dr. Molnár Krisztián elmondta, hogy akkor járnak el helyesen, ha a gazdasági övezet településein keletkezett bevételeket a települések lakosai kapják vissza.

Ennek a mostani támogatásnak kisebbik része – 75 millió forint – működési támogatás, melyet egyebek mellett egészségügyi ellátásra, gyermekétkeztetésre, óvodai és bölcsődei feladatok ellátására fordít Iváncsa. A további 340 millió forintot fejlesztésekre fordítja a település: az Arany János utca csapadékelvezető árkának rekonstrukciója, az iskolai étkező és konyha felújítása, a Kandó és a Mátyás király utca járdafelújítása, a családsegítő épületének felújítása, illetve a Határ utcai szennyvízelvezetés kiépítése, a katolikus temető fejlesztése és a település közútjainak javítása valósul majd meg a támogatásból.

-Hírdetés-[adrotate banner="5"]
- Hírdetés-

El kell olvasni

Jubiláló ápolókat köszöntöttek a kórházban

0
Főnővéri értekezletet tartott Erdély-Franyó Anna ápolási igazgató június 23-án a Szent Pantaleon Kórházban, amelynek keretében sor került a szolgálati elismerésben részesült munkatársak köszöntésére is...
DunaOnline

FREE
VIEW