-Hirdetés-
Kezdőlap Kékfény Amit lehetett, mindent is

Amit lehetett, mindent is

Az ünnepi időszakban is bőven akadt dolga a Tolna megyei rendőröknek olyan sofőrökkel szemben, akik nem álltak meg egy szabály megszegésénél.

A karácsonyi időszak sem riasztott vissza többeket attól, hogy a csendes ünneplés helyett bűncselekményeket és szabálysértéseket kövessenek el.

Állampolgári bejelentés érkezett a Dombóvári Rendőrkapitányságra karácsony első napjának délutánján, hogy egy autós a városközpontban nagy sebességgel – a közlekedők biztonságát veszélyeztetve – közlekedik. Kollégáink nem sokkal később ellenőriztek egy autót és annak sofőrjét. A 27 éves helyi férfi adatainak ellenőrzése során kiderült, hogy nincsen jogosítványa. A sofőrt megszondáztatták, mely pozitív értéket mutatott, ezért további mintavételre előállították. Ezzel azonban még nem volt vége a problémáknak. Az egyenruhások megállapítottak, hogy az autót ideiglenesen kivonták a forgalomból, a műszaki érvényessége több mint egy éve lejárt, és érvényes kötelező felelősségbiztosítás sincs rá, és azt sem tudni, hogy ki az igazi tulajdonosa. A járőrök a 27 éves férfival szemben több eljárást is indítottak, és elvették a kocsi rendszámait is.

Karácsony másnapján a szekszárdi rendőrök ellenőriztek, egy általuk már jól ismert 56 éves férfit, akit már többször kaptak el engedély nélküli- és eltiltás hatálya alatti-, sőt ittas vezetés miatt is. A férfi ezúttal egy rendszám nélküli kocsiban ült, amikor a járőrök arra jártak. A sofőr ittas nem volt ugyan, de még mindig nem vezethetett volna, hiszen jogerősen eltiltották a vezetéstől. Az 56 éves férfit előállították, mert tudomása volt arról, hogy az általa vezetett autóról leszerelték annak rendszámát, és ennek ellenére közlekedett vele. Emiatt gyanúsítottként is kihallgatták egyedi azonosító jellel visszaélés bűntett miatt. Felelnie kell a későbbiekben azért is, mert eltiltás hatálya alatt vezetett.

Exit mobile version
DunaOnline

FREE
VIEW