-Hirdetés-
Kezdőlap Közélet A téli szünet után sem nyit ki a Fabó Éva Sportuszoda

A téli szünet után sem nyit ki a Fabó Éva Sportuszoda

Az üzemeltető DVG Zrt. nemrég tette közzé közösségi oldalán az erről szóló értesítést.

„Értesítjük a Fabó Éva Sportuszoda kedves vendégeit, hogy az uszoda a téli szünet után sem nyitja meg a kapuit a nagyközönség előtt.

A döntésnek két oka van:

1. Az uszoda garanciális javítását a kivitelező január 9-én tudja elkezdeni.

A felújítás során elvégzik a földszinti zuhanyozók burkolatjavításait, a földszinti öltözők és teakonyha gipszkartonos munkáit és a medencetéri lefolyók körüli tömítések, burkolatok javítását.

A munkálatok miatt nem lehetséges a zuhany használata így az uszodában nem tudjuk teljesíteni a higiéniai előírásokat.

A teljes munka várható befejezése február 15.

2. Dunaújváros MJV Közgyűlése egyhangú döntéssel, pártállástól függetlenül úgy határozott, hogy az energiaválság miatt jelentős takarékossági intézkedésekre van szükség, amely érinti az uszodát is. A bezárás végül elkerülhető volt, mert az önkormányzat a Sportért Felelős Államtitkársággal 2022. december 31-ig szóló támogatási szerződést kötött, az így kapott plusz forrás pedig elég volt a többletköltségekre. A tárgyalások jelenleg is folyamatban vannak, de konkrét ígéretet még nem érkezett arra, hogy januártól is támogatást nyújtanának. Az uszoda energiaköltségei viszont továbbra is jelentősek, a 2022. októbere előtti fűtési és vízmelegítési költségeknek a hatszorosát kell fizetnünk. Az eddigi kormányzati kompenzáció ezt a többletköltséget nem fedezi, így ameddig a sportállamtitkárság célzott támogatást nem nyújt az uszoda működtetéséhez addig sajnos – az egyhangú közgyűlési döntés értelmében – nincs anyagi lehetőség az uszoda újranyitására.

Ha egyértelmű lesz a kormányzat támogatási szándéka és a zuhanyzók felújítása befejeződik akkor azonnal lehetőség van a nyitásra.”

Még november elején érkezett a hír, miszerint a Magyar Állam 47,6 millió forint támogatást nyújt a dunaújvárosi Fabó Éva Sportuszoda megnövekedett energiaköltségeinek részleges kompenzálására.

Csak halkan szeretnénk megjegyezni, hogy még ilyen nehéz időkben is, évente 240 millió forintot költenek városi média fenntartására. Persze mindenki szabadon eldöntheti, melyik a fontosabb feladat.

Exit mobile version
DunaOnline

FREE
VIEW