-Hirdetés-
Kezdőlap Közélet Az új sajtószóvivő után még egy plusz sajtóreferens is érkezett Dunaújvárosba

Az új sajtószóvivő után még egy plusz sajtóreferens is érkezett Dunaújvárosba

Szalay Andrea és Scrob Andrea után újabb egri kötődéssel rendelkező sajtós munkatárs érkezett városunkba. Vermes Ádám személyével már hét főre nőtt azok száma, akik az önkormányzatnál valamilyen szinten a kommunikációval foglalkoznak. Ehhez a nem kis létszámú csapat béréhez csapódik még az évi 240 millió forint, amit a DS Média Kft. zsebel be „Médiarendszer üzemeltetése” címszó alatt. A napokkal ezelőtt ketté vált a Kabinet- és Sajtó Iroda, de a feladatai szerint maradtak átfedések.

A Kabinet Iroda feladatai:

  • Koordinálja és támogatja a polgármester kommunikációját, az Önkormányzatnál jelentkező PR-, marketing-, protokoll és nemzetközi ügyeket, kapcsolatot tart a sajtóval, rádióval, televízióval.
  • Kapcsolatot tart a közgyűlés tanácsnokaival, a bizottságok elnökeivel.
  • Gondoskodik a nemzeti és állami ünnepek méltó megünnepléséről, valamint az önkormányzat által alapított díjak átadásáról.
  • Szervezi a város és az Önkormányzat kapcsolatrendszerébe tartozó rendezvényeket, előkészíti a személyes találkozásokat.
  • Előkészíti az előzetesen egyeztetett megbeszélések meghívottainak fogadását.
  • Szervezi a dunaújvárosi állandó lakcímmel rendelkező „Szépkorúak” köszöntését.
  • Ellátja a polgármester, az alpolgármesterek, az önkormányzati testület hivatali kommunikációját.

A Kabinet Iroda munkatársai az önkormányzat hivatalos honlapján megtalálható telefonkönyv szerint: Medgyesi Miklós – irodavezető, Tóth Veronika – önkormányzati sajtóreferens, Vabják Kitti – titulus nélkül.

A Sajtó Iroda feladatai:

  • Dunaújváros Megyei Jogú Város hivatalos honlapjának (www.dunaujvaros.hu) közzétételi felelőse.
  • Ellátja az Önkormányzat nemzetközi kapcsolataival kapcsolatos szervezési, előkészítő tevékenységet.
  • Végzi a nemzetközi kapcsolatokkal kapcsolatos idegen nyelvű levelezéseket.
  • Koordinálja a testvérvárosi kapcsolatokat.
  • Szervezi az Önkormányzatot érintő nemzetközi konferenciákat.
  • Szervezi a tolmács és fordítói munkát.
  • Előkészíti az Önkormányzathoz érkező külföldi vendégek fogadását, szervezi programjukat a nemzetközi protokoll szabályai szerint.
  • Ellátja az Önkormányzat delegációinak külföldi utazásával kapcsolatos előkészítő tevékenységet.

A Sajtó Iroda munkatársai az önkormányzat hivatalos honlapján megtalálható telefonkönyv szerint: Scrob Andrea – sajtószóvivő, Surin Gergely – közösségi média, Szalay Andrea – önkormányzati sajtóreferens, Vermes Ádám – önkormányzati sajtóreferens.

Az újonnan érkezett Vermes Ádám politikai ambíciókkal rendelkező fiatalember, hiszen indulni kívánt a 2022. évi időközi önkormányzati választáson, Eger 7. számú választókerületében, azonban a „toxikus politikai környezet” miatt visszalépett. A témával az Eger Hírek a következőképpen foglalkozott.

„A napokban számoltunk be arról, hogy a DK Vermes Ádámot indítja, együtt a Jobbikkal, a Momentum, az MSZP, az LMP, és a Párbeszéd támogatásával Egerben a 7-es számú választókörzet képviselői posztjáért. Most viszont úgy tűnik máris kommunikációs káoszba fulladt az egri baloldal jelöltállítása a hajdúhegyi időközi választásra. Kiderült, hogy az MSZP és a Momentum már a kezdetekkor sem értett egyet ezzel a döntéssel, így nem támogatnak egyetlen jelöltet sem és nem is indítanak önállóan. Szerdára az is kiderült, hogy a Párbeszéd kihátrált a jelölt mögül, így az egri DK közösségi oldalára feltöltött módosított kép szerint már csak az LMP támogatja a Gyurcsány-párt és a Jobbik közös jelöltjét, Vermes Ádámot.”

A teljes cikk „Máris kommunikációs káoszba fulladt az egri baloldal jelöltállítása a hajdúhegyi időközi választásra” címmel itt található.

„Vermes Ádám szombat este feltöltött posztja szerint úgy tűnik teljesen elfogyott körülötte a levegő, ezért nem kívánja tovább folytatni a kampányt, és visszalép a jelöltségtől. Mint írja, visszalép az időközi választáson való indulástól a 7. számú választókerületben, és ezt a választási iroda felé is jelezni fogja hivatalosan. Döntésének okaként azt jelölte meg, hogy egy sikeres kampány lefolytatásának feltételei nem állnak fenn jelen pillanatban.”

A teljes cikk „Visszalép az indulástól Vermes Ádám, a hajdúhegyi időközi választás baloldali jelöltje”ezen a linken található.

Exit mobile version
DunaOnline

FREE
VIEW