-Hirdetés-
Kezdőlap Közélet Súlyos szemsérülés történt egy dunaújvárosi óvodában

Súlyos szemsérülés történt egy dunaújvárosi óvodában

Fotó: borsonline

A borsonline.hu internetes hírportálon „Minden szülő rémálma vált valóra egy dunaújvárosi óvodában a pici Lackóval” címmel 2023. március 17. péntek 12:30 órakor megjelent írás arról számolt be, hogy egy hatéves kisfiúnak kődarabokkal dobták ki a szemét egy dunaújvárosi oviban.

A kisfiú szemét egy kétórás műtét során próbálták helyrehozni. A felépülési idő legalább három hónap, és csak utána derül ki, hogy mennyit romlott a gyermek látása. A neve elhallgatását kérő anyuka a cikkben elárulta, hogy senki sem vállal felelősséget a balesetért, pedig gyermeke akár meg is vakulhat.

Mivel a dunaújvárosi óvodák fenntartó szerve Dunaújváros Megye Jogú Város Önkormányzata, ezért szerkesztőségünk a sajtószóvivőtől kérte az illetékesek üggyel kapcsolatos állásfoglalását. Sajnos azonban válasz nem érkezett. Ennyit a beígért nyílt városi kommunikációról, amit a Rajta Újváros Egyesület a választási kampányban bőszen hangoztatott. Pedig kíváncsiak lettünk volna arra is, hogy az utóbbi hetekben hány szakképzett óvónőt bocsátottak el a városi óvodákból. Továbbá arra is rákérdeztünk, hogy igazak azok információk, hogy az óvodai alkalmazottak rendszeresen arra kérik a szülőket, hogy ebéd után vigyék haza a gyerekeiket, mert nem áll rendelkezésre megfelelő gondozói létszám. Nem tudhatjuk, hogy a cikkben említett balesetben mennyire játszott közre a gondozók esetleges nem megfelelő létszáma, de véleményünk szerint az önkormányzatnak anyagi okok miatt nem lenne szabad kockáztatni a dunaújvárosi gyerekek testi épségét. Mind ezt annak tükrében, hogy havi húsz millió forintot fizet egy magánszemély cégének médiaközpont üzemeltetésére, amely a képviselőtestület látszattevékenységeit „fényezi”.

Frissítve: 2023.03.24 15:02

Cikkünk megjelenése után megérkezett az önkormányzat válasza, amelyet változtatás nélkül közlünk:

1.       „A Bors cikkében szereplő ügyben a szülők sajnos többszöri kérés ellenére sem csatolták az orvosi dokumentumokat, így az ügyben vizsgálatot indítani nem lehet.

2.       Az óvodai alkalmazottak az alábbi esetben kérik a szülőket, hogy ebéd után vigyék haza a gyermekeket:

·        A GYOD-ot igénybe vevő szülők gyermekei a törvényi rendelkezések értelmében csak 4 órában vehetik igénybe az óvodai ellátást. Sajnos ebben az esetben többször kell a szülőt figyelmeztetni, hogy haza kell vinnie gyermekét.

·         Abban az esetben, ha nagyfokú felnőtt betegség van. Covid, influenza időszakában előfordult, hogy gyermek sok volt, de a felnőtt létszám leredukálódott felére. Ebben az esetben szükséges volt igénybe venni a szülők segítségét, de csak olyan szülőtől, aki munkanélküli, vagy gyesen van.

3.       Az utóbbi hetekben egyetlen szakképzett óvónőt sem bocsájtottunk el. Január végén három új kolléganőt vettünk fel, egy pedig visszatért a szülési szabadságról. Az ő helyüket eddig betöltő, már nyugdíjas kolléganők szerződése így lejárt.”

Exit mobile version
DunaOnline

FREE
VIEW