-Hirdetés-
Kezdőlap oktatás Két hildes diák is bejutott az OSZKTV döntőjébe

Két hildes diák is bejutott az OSZKTV döntőjébe

Mint arról a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum beszámolt, március végén rendezték meg az Országos Szakképző Iskolai Közismereti Tanulmányi Verseny második, vagyis regionális fordulóját, amelyen a reál és a humán tantárgycsoportban is érdekeltek voltak dunaújvárosi középiskolások.

A humán tantárgycsoportban egy olyan feladatsort kellett megoldani, ahol a magyar történelem 1849-1945 közötti időszaka volt a fókuszban (kiemelten a dualizmus és a Horthy-korszak), irodalomból Kölcsey Ferenc és a Himnusz, míg nyelvtanból a szószerkezetek és a mondatfajták volt a téma. Ebben a kategóriában a Dunaferr Technikum és Szakképző Iskola két tanulója, Dézsi Sándor és Meleg Zsófia versenyeztek, a 6., illetve a 16. helyen végeztek.

A reál tantárgycsoportban egy komplex feladatsor várt a versenyzőkre fizika, matematika és digitális kultúra témaköreiből. Itt három hildes és egy dunaferres tanuló küzdött az országos döntőbe kerülésért. Remekül versenyeztek, mind a négyen a 16 fős mezőny első felében végeztek. A regionális fordulóban nyújtott teljesítmény alapján Barna Péter hildes tanítványai, Simon Bence és Vasinka Martin bejutott az országos döntőbe, amely április 22-én lesz Debrecenben.

Exit mobile version
DunaOnline

FREE
VIEW