-Hirdetés-
Kezdőlap Közélet Szakmájuk igazi mesterei

Szakmájuk igazi mesterei

Fotó: Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara honlapja

A helyi iparkamara küldöttgyűlését megelőzően átadták a Dunaújváros Kézművességéért Díjakat, amellyel azon vállalkozók, iparos emberek életpályáját ismeri el, akik kiemelkedőt alkottak egy-egy szakma, szolgáltatás helyi történetében – erről számolt be a kamara.

Az egyik díjazott Feketéné Cseke Margit fodrászmester, aki szüleivel és testvéreivel 1952-ben költözött Sztálinvárosba.  Édesapja férfifodrászként dolgozott, akihez kislányként sokat járt be az üzletbe. Annyira megtetszett neki ez a szakma, hogy jelentkezett fodrász szakra. Szakmaszeretete a nyugdíjas évein is túlmutat, mai napig dolgozik, vendégei örömére.

A másik kitüntetett Jakab Pál esztergályosmester. Ő Újpesten született 1942-ben, a szakmunkásképző iskolát azonban már városunkban végezte. Első munkahelye a Dunai Vasműben volt. Előbb munkaviszony mellett, majd 1980-tól már főállásban iparos lett. Hatvan év aktív esztergályos tevékenység után ma már a nyugdíjasok csöppet sem eseménytelen életét éli.

A harmadik díjazott Németh Gellért órásmester, aki Dunaújvárosban született 1976-ban. Már az általános iskolában tudta, milyen szakmát választ élete hivatásául. Bejárt édesapja műhelyébe tizenévesként, a nyári szünetekben sok időt töltött ott. 1990-ben iratkozott be a budapesti 6. számú Ipari Szakmunkás-képző Intézet órás szakára. Előbb édesapja műhelyében dolgozott, majd leszerelése után egyéni vállalkozó lett, ma is az.

Exit mobile version
DunaOnline

FREE
VIEW