KezdőlapoktatásEredményes volt a Petőfi iskola fenntarthatósági hónapja

Eredményes volt a Petőfi iskola fenntarthatósági hónapja

-

A Petőfi Sándor Általános Iskola arról számolt be, hogy április utolsó hetében több mint 20 fenntarthatóságra nevelő aktivitásba vonták be tanítványaikat, szüleiket, munkatársaikat.

A színes programok között közösségük valamennyi tagja talált magának érdekes és teljesíthető feladatot.
Az iskolavezetés által meghirdetett 5 zöld kihívás közül 9 osztálynak sikerült teljesíteni valamennyit, a többi osztály 3-4 kihívással boldogult. A felelős állattartás kampányban az 1.a volt a legaktívabb. A Hetedhét Hungarikum témanapot minden osztály tejesítette. A 4.a osztály gyűjtötte a legtöbb sulizsákot, a legtöbb használt elemet és az energiasétán is ők voltak a legaktívabbak. A takarítási versenyt a 6.a nyerte, a legtöbb használt mobiltelefont a 2.a gyűjtötte. A Fenntarthatósági témahetük jutalmazását 50 000 forint értékben iskolai diákönkormányzatuk szponzorálta. A dobogós osztályok oklevélben és jutalomban részesültek. A két győztes osztály, a 4.a és az 5.b pénzjutalmat is kapott, továbbá egy tanítás mentes zöld napot is megnyertek. A Fenntarthatóság témahéten a Föld napja alkalmából a felsős tanulókkal gyalogtúrán is részt vettek. Az idén a Budai hegység volt úti céljuk, amelyhez vonattal utazott a csapat. A vonatjegy tanúsága szerint 21 kilogramm CO2 –t takarítottak meg azzal, hogy ezzel a tömegközlekedési eszközzel mentek a busz helyett.

-Hírdetés-[adrotate banner="5"]
- Hírdetés-

El kell olvasni

Programkavalkád a Hild-napon

0
A Dunaújvárosi Szakképzési Centrum Hild József Technikum, Szakképző Iskola és Szakiskola április 18-án rendezte meg a Hild-napot. Mint azt az oktatási intézmény részletezte, már...
DunaOnline

FREE
VIEW