-Hirdetés-
Kezdőlap Kékfény A buszpályaudvaron rabolt ki egy kiskorút

A buszpályaudvaron rabolt ki egy kiskorút

A Székesfehérvári Járási Ügyészség indítványa alapján a bíróság elrendelte annak a 17éves fiúnak a letartóztatását, aki társaival 2023. május 19-én a buszpályaudvaron kirabolt egy kiskorút.

A rendelkezésre álló adatok szerint a fiatalkorú elkövető és társai 2023. május 19-én az esti órákban a székesfehérvári buszpályaudvaron megfenyegetett egy kiskorú személyt annak érdekében, hogy tőle pénzt szerezzen. A sértett a fenyegetéstől megijedt, ezért a nála lévő bankkártyájával a bankautomatából 5.000,- Ft-ot felvett amit a fiatalkorú gyanúsított szintén fiatalkorú társa elrakott. Ezt követően a gyanúsított és társai a közelben lévő büfében különböző élelmiszereket vettek magukhoz, amelyeket a fenyegetések hatása alatt álló sértett fizetett ki, aki ezt követően az üzletből távozott, azonban a gyanúsított utánament és őt ököllel arcon ütötte.

A fenti cselekmény csoportosan elkövetett rablás bűntett megállapítására alkalmas, melynek büntetési tétele 5-10 évig terjedő szabadságvesztés.

Figyelemmel az eljárás tárgyát képező cselekmény kiemelt tárgyi súlyára, a csoportos elkövetésre illetőleg arra, hogy a nyomozó hatóság még nem azonosította teljes körűen az elkövetőket, így a bizonyítás érdekében is szükségesnek mutatkozott a 17 éves gyanúsítottal szemben a legsúlyosabb kényszerintézkedés indítványozása.

A bírósági az ügyészi indítvánnyal egyetértett és elrendelte a fiatalkorú letartóztatását. A gyanúsított és védője fellebbezést jelentettek be a döntéssel szemben, így az nem végleges.

Exit mobile version
DunaOnline

FREE
VIEW