-Hirdetés-
Kezdőlap Különleges gazdasági övezet Iváncsa 504 milliós támogatásban részesült

Iváncsa 504 milliós támogatásban részesült

Dr. Molnár Krisztián, a Fejér Vármegyei Közgyűlés elnöke és Dr. Mészáros Lajos, a térség országgyűlési képviselője október 5-én Iváncsára látogattak, ahol 504.000.000 Ft támogatási megállapodást írtak alá a településsel.

A Fejér Vármegyei Közgyűlés múlt héten szavazta meg az 504.000.000 Ft összértékű működési és fejlesztési támogatást Iváncsa számára. Ebből 78 millió forintot Iváncsa működésre, a többi pénzt pedig fejlesztésre használhatja.

Ezek a fejlesztések lakossági igényeken alapszanak, nagyrészben útfejlesztésekből, útfelújításokból, valamint járdafejlesztésekből állnak.

Molnár Tibor Iváncsa polgármestere és a képviselő-testület eljutott odáig ezzel az útfejlesztési és járdafelújítási csomaggal, hogy Iváncsán az összes olyan utat rendbe tette, ami a helyi önkormányzat feladata.  Folyamatban van még egy 13 milliárd forintnyi útfejlesztési csomag, amelyből jelentős részt, több, mint 3,5 milliárd Ft-ot belterületi utak felújítására fordít. Erről a kormánydöntés már megszületett, ezt a beruházást a különleges gazdasági övezet és az SK Innovation beruházás kiegészítő állami támogatásából valósítják meg.

Molnár Tibor, a település polgármestere köszönetet mondott a Fejér Vármegyei Közgyűlésnek és a térség országgyűlési képviselőjének a támogatásért. Kiemelte, hogy az állami útfejlesztési projektben Iváncsa szinte minden belterületi utcája benne van. A különleges gazdasági övezetes kérelembe azokat az utcákat tették, amelyek az állami fejlesztésben nem voltak benne. A két projekttel összességében Iváncsa minden útja megújul, ezzel biztosítva minden lakos számára a modern körülményeknek megfelelő közlekedést. Molnár Tibor hozzátette, hogy a járdaépítések vonatkozásában is jól áll a település, a mostani fejlesztéssel egy utca marad, ahol még nincs Iváncsán új járda, ezt jövő évre tervezik.

Exit mobile version
DunaOnline

FREE
VIEW