-Hirdetés-
Kezdőlap Kékfény Szagos málé

Szagos málé

Két méter magas kukorica között többszáz kiló fogyasztási dohányt találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai, Koda a szolgálati kutya segítségével egy Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei városkában.

A pénzügyőrök először egy kemecsei lakás ajtaján kopogtattak az esti órákban, hogy átvizsgálják. Gyanújuk gyorsan be is igazolódott, mert a lakásból egy kiló ismeretlen eredetű dohány került elő. Az egyenruhásokkal érkező Koda kutya, aki a NAV cigarettakereső kutyája, az ingatlan udvaráról vezető ösvényen egészen a ház mögötti kukoricaföldre vezette a járőröket. Az egyenruhások közel kétszáz kilogramm fogyasztási dohány találtak a kukorica közé rejtve, fekete zsákokban. A 23 éves férfi azt mondta, hogy a dohányt az árok partján találta és a háza mögötti földön, a hatalmas növények közé rejtette.

Az egyenruhások a  több mint 24  millió forint értékű adózatlan dohányterméket lefoglalták. A jogsértő  ellen jövedéki törvénysértés és költségvetési csalás bűncselekménye miatt is eljárás indult, valamint több milliós bírságra számíthat.

Koda beszerzéséhez az Európai Unió CCEI programja nyújtott pénzügyi támogatást.

Exit mobile version
DunaOnline

FREE
VIEW