-Hirdetés-
Kezdőlap Közélet 9 éves autóbuszok érkeztek Dunaújvárosba

9 éves autóbuszok érkeztek Dunaújvárosba

Szabó Zsolt, Dunaújváros alpolgármestere, és a Volánbusz képviselője, nyolc darab, átlagosan 9 éves autóbusz érkezését jelentette be, amelyek eddig Budapest agglomerációjában teljesítettek szolgálatot.

Erdős Sándor, a Volánbusz Zrt. forgalmi üzemvezetője elmondta, hogy a nyolc darab, újszerű MAN típusú autóbusszal fiatalítani tudják a városban közlekedő járműflottát. A fejlesztésnek köszönhetően a városban lévő 19 darabos járműállomány 42 %-a korszerűsödik. A gépjárművek 63 %-a alacsonypadlós, és csaknem háromnegyede már klímaberendezéssel is ellátott, ezáltal növelni tudják az utasok komfortérzetét.

Szabó Zsolt azt is közölte, hogy az önkormányzat új menetrendet alkotott, de ezt valójában vissza kellett vonni a megnövekedett költségek miatt, így elmondása szerint, az eredeti menetrend lépett újra életbe. Kiemelte, hogy az önkormányzatnak jelenleg közel 700 millió forintjába kerül a közösségi közlekedés, annak ellenére, hogy a korábbi menetrend került vissza, amely Szabó Zsolt szerint, 2019-ben 270 millió forintba került Dunaújvárosnak.

Szabó Zsolt, valamint Medgyesi Miklós a Kabinet Iroda vezetője a sajtótájékoztatón némi ellentmondásba került egymással. Még Dunaújváros gazdasági alpolgármestere új buszokról beszélt, a Kabinet Iroda vezetője újságírói kérdésre elmondta, hogy valójában 9 éves buszok érkezéséről van szó.

Exit mobile version
DunaOnline

FREE
VIEW