-Hirdetés-
Kezdőlap Közélet Sokan kedveskedtek a kórháznak advent alkalmából

Sokan kedveskedtek a kórháznak advent alkalmából

Az adventi időszakban nagyon sok jóérzésű ember kedveskedik a Szent Pantaleon Kórháznak. Az elmúlt napokban is több adományról számolt be az egészségügyi intézmény. Így például a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum-Kereskedelmi és Vendéglátóipari Technikum nappalis diákjai mézeskaláccsal lepték meg a kórház dolgozóit, amelyet Magyar András igazgató és Szabó Réka magyar nyelv és irodalom oktató kíséretében hoztak a fiatalok. A közel ötszáz nappalis diák egyébként háromezer darab mézeskalácsot sütött ajándékba, amellyel több intézmény, szervezet közösségének kedveskedtek. A végtermék igazi csapatmunka eredménye, hiszen a cukrász tanulók megsütötték, a szakácsok díszítették, a kereskedők egyenként csomagolták és a logisztikusok szállították a finomságokat.

A Szabadegyházán működő Hungrana cég többször gondolt már a kórházunkban fekvő betegek megsegítésére. Idén karácsony előtt az idős elesett, ápolásra szoruló betegeiket célozta meg, és a krónikus belgyógyászati osztállyal előzetesen egyeztetve tisztasági fogyó eszközöket ajándékozott az ápoltaknak. Zselyi Luca humán vezető és Várkonyi Rita a műszaki igazgatóság menedzser asszisztense a mindennapi tisztálkodáshoz szükséges kozmetikumokat adott át dr. Németh József osztályvezető főorvosnak és Borné Pénzes Éva osztályvezető főnővérnek, dr. Kővágó Levente orvosigazgtó jelenlétében. A folyékony szappanokat, a borotvákat, nedvestörlőket, borotvahabokat a mindennapos gondozás keretében a betegek fogják felhasználni az gondozóik segítségével.

December 5-én Lévai Hangyássy László, Csobán Bence és Barbaró Attila, a Zorall zenekar tagjai érkeztek kórházunk rehabilitációs osztályára, és a tornatermükben lélekben táncra perdítették a mozgásukban korlátozott betegeket akusztikus koncertjükkel.

Exit mobile version
DunaOnline

FREE
VIEW