-Hirdetés-
Kezdőlap Közélet Magyar András a Fidesz dunaújvárosi polgármesterjelöltje

Magyar András a Fidesz dunaújvárosi polgármesterjelöltje

Megvan a Fidesz dunaújvárosi polgármesterjelöltje, akit a mai sajtótájékoztatón jelentettek be. Magyar András a DSZC Kereskedelmi és Vendéglátóipari Technikum és Szakképző Iskola igazgatója, korábban az MSZP helyi szervezetének elnöke is volt.

Magyar András elmondta: „Dunaújváros fogságba esett. Néhány olyan ember fogságába, akik „összefogásuk” előtt a Dunába kívánták egymást. Aztán „barátok” lettek, hogy saját egzisztenciájukat fenntartsák, ha már a civil életben nem vitték sokra. De ezért mi nem áldozhatjuk fel a várost, nem lehetünk mártírváros! Már így is elvesztettünk öt értékes évet, a dolgok rossz irányba haladnak. Azokat a jobb- és baloldali patriótákat hívom most szövetségbe, akik szintén tenni akarnak a városért.”

A Fidesz dunaújvárosi polgármesterjelöltje kiemelte, hogy a jelenlegi városvezetés mindent átad, amit csak lehet, de nézzünk csak az átvágott nemzeti színű szalagok mögé! Minden újnak kikiáltott beruházás mögött a 2019 előtti város irányítói állnak. Ők pályáztak, ők nyertek, a jelenlegi vezetés pedig ahelyett, hogy ezeket befejezte volna időben és más fejlesztésekre pályázott volna, kényelmesen hátradőlt és most befejezi, amit korábban szándékosan vagy éppen hanyagságból elhalasztott.

Magyar András kijelentette: „Mi pályázni fogunk, kapcsolatokat ápolni, és együttműködni mindenkivel, aki a város fejlődését fontosnak tartja. Ilyenek a kormányzati kapcsolatok, a helyi nagyvállalatok, a kis- és középvállalkozások, az összes intézmény vezetője és minden dolgozó, nyugdíjas vagy diák. Dunaújváros gazdaságát fel kell lendíteni! Ehhez a környékbeli településekkel is együtt kell működnünk: rajtam nem fog múlni.”

Természetesen beszélt a Vasműről is: „Ez a város vezetőinek túl nagy falat lenne, nem is ígérhetjük, hogy egyedül megoldjuk a felmerült nehézségeket. De egyet megígérhetünk, hogy a kormányzattal szoros együttműködésben mindent elkövetek azért, hogy megnyugtatóan rendeződjék a Vasmű sorsa.”

A polgármesterjelölt beszélt az elhanyagolt utakról, járdákról is. Hangsúlyozta, hogy ez nem maradhat így! Szeretnék növelni a nyugdíjas otthonok férőhelyeinek számát, valamint a nappali ellátás minőségét és lehetőségeit is.

Fiatalok nélkül nincs jövő. – jelentette ki, majd hozzátette: „Tanárként elhivatott vagyok az oktatás, a szakképzés fejlesztése mellett. Olyan rendszert kell kialakítanunk, amely mindenki számára, képességei szintjén a lehető legjobb képzéseket kínálja. Elengedhetetlen a valódi és szoros együttműködés az egyetem és a szakképző intézmények között, hogy a fiataljaink végzettségüknek megfelelő munkahelyeken dolgozhassanak, és valódi jövőképet lássanak városunkban. Ahhoz, hogy minél több fiatal maradjon itt, megfizethető lakások is kellenek. Az ingatlanpiacot nem tudjuk befolyásolni, de abban segíthetünk, hogy rászorultsági alapon minél több “fészekalja” legyen a városban, vagyis megfizethető önkormányzati lakásokhoz juttassuk a családalapítás előtt állókat.”

Hangsúlyozta, hogy a Fidesz jelentős mértékben megújult, tapasztalt, jól képzett, a saját szakmájában már bizonyított csapattal állnak startvonalhoz. És ez a csapat nem fogja hagyni, hogy még 5 év a tétlenkedéssel teljen, mert Dunaújváros nem bír ki még egyszer 5 évet fejlesztések és stratégia nélkül.

Exit mobile version
DunaOnline

FREE
VIEW