Connect with us

Politika

A „Rajta Újváros” a kormánnyal finanszíroztatná a kampányígéretét

mm

Published

on

Fotó: Új buszok Győrben

Dunaújváros Megyei Jogú Város tegnapi rendkívüli közgyűlését követően Tóth Kálmán képviselő sajtótájékoztatót tartott a városi buszközlekedés megújításáról.

A protokoll sablon szöveget követő újságírói kérdésre azonban nem igazán érkezett érdemi válasz. Pedig a kérdés igen egyszerű volt. Mikor várható az egy évvel ezelőtti hangzatos kampányígéret megvalósulása? Azaz mikortól utazhatnak a dunaújvárosi polgárok az új, korszerű autóbuszokon?

Választási kampányban tett ígéret

Medgyesi Miklós sajtószóvivő próbált segíteni a képviselőnek, aki elmondta, hogy ebben az ügyben a „Modern városok” programjától várják a megoldást. Ez azért furcsa, mert ezek szerint az ellenzéki összefogást hirdető „Rajta Újváros” egyesület a kormány egyik programjával kampányolt. A helyi vezetés tehetetlenségének ellenpéldája Győr, ahová a napokban tizenhat új Mercedes-Benz Conecto G típusú csuklós autóbusz érkezett, és hamarosan további hat ugyanilyen járművel gazdagodik a városi tömegközlekedés. Pozitív példa még Székesfehérvár is, ahol az önkormányzat még tavasszal kötött szerződést a Volánbusz Zrt.-vel tizenöt darab alacsonypadlós, Euro 6-os motorral szerelt Mercedes-Benz Conecto busz beszerzésére. Tíz busz már forgalomba is állt a megyeszékhelyen, és várják a további tizenhárom új jármű idei érkezését. Kérdés, hogy ezek a városok miért fejlődnek folyamatosan, és Dunaújvárosban az utóbbi időszakban miért nem történik semmi érdemleges?

Hirdetés