Elérhetőek vagyunk:

Politika

Aláírásgyűjtésbe kezdett az alapjövedelemért a Párbeszéd

mm

Megjelent:

on

Aláírásgyűjtésbe kezdett hétfőn az alapjövedelemért a Párbeszéd Magyarországért – jelentette be dunaújvárosi sajtótájékoztatóján az ellenzéki párt elnökségének tagja.

Szabó Zsolt elmondta: politikai alternatívát kínálnak Magyarországnak a 2022-es választásokig, ezért a következő időszak célja az alapjövedelem megismertetése és annak bevezetéséhez az állampolgárok támogatásának megszerzése. Ennek érdekében igyekeznek interneten és – a járványhelyzet függvényében – személyesen is felkeresni az embereket és megmutatni, hogy az alapjövedelemmel “mindenki sokkal jobban jár”.   

A politikus hangsúlyozta, hogy az időzítés sem véletlen, hiszen a koronavírus-járvány gazdasági nehézségeket okoz: ma Magyarországon minden harmadik ember létbizonytalanságban, háromból egy ember a létminimum alatt él, továbbá háromból egy családnak gondokat okozna a kereső családtagok kiesése a munkából. Úgy fogalmazott: “itt az ideje, hogy a kormány a saját haverjai helyett az állampolgárokat segítse”.   

Szabó Zsolt a “válságkezelő megoldással” kapcsolatban megemlítette, az alapjövedelem garantálná, hogy senki se kereshessen egy minimum szintnél kevesebbet. Minden gyermek esetében fejenként havi 50 ezer forint járna, minimum 100 ezer forintot kapnának a munkanélküliek és minimum 100 ezer forint nyugdíjat a nyugdíjasok, valamint 250 ezer forintos minimálbért kapna minden munkavállaló.

mti

Hirdetés