KezdőlapGasztroCool Island Soup – Aruba

Cool Island Soup – Aruba

-

Cool Island Soup – Aruba szó szerinti fordításban a Hűvös Sziget Leves (előkészítés: 10 perc, elkészítés: 10 perc, pihentetés: 4 óra, elfogyasztás: 1-2 perc)

Gyermekkoromban láttam egy, az akkori Nők Lapjában megjelent cikket Arubáról. A családban, a tomboló nyolcvanas évek elején, amikor a baráti Pozsonyba eljutni is kihívás volt, Bécsbe pedig gyakorlatilag lehetetlen, arról álmodoztunk, hogy egyszer majd eljutunk oda.

Az álom, idáig álom maradt.

A kanadai éveim alatt sikerült eljutni a Bahamákra (közelebb van és elég olcsó is), de Aruba még várat magára.

Talán majd egyszer… addig is kóstoljuk meg az egyik ételüket.

Ez egy helyi, hideg gyümölcsleves. Kiváló frissítő, étvágygerjesztő, vagy éppen buliétel.

Aruba egy kicsíny, harmad akkor területű sziget, mint a Balaton. Történelmét az őslakos indiánok elűzését és a karibok megszállását követő spanyol-holland-angol adok-kapok határozta meg.

A konyhája kissé eltér a többi karibi szigetétől, mert a klímája meglehetősen száraz, így nincsenek buja erdőségei.

A szigeten a marha-, sertés, csirkehús mellett sok gyümölcs áll rendelkezésre, így most egy hideg gyümölcslevest választottam, amit még főzni sem kell. Pillanatok alatt elkészül és meglepően finom, frissítő, étvágygerjesztő.

Ha valaki szeretné felturbózni, akkor megbolondíthatja egy gombóc fagyival (a képen a turbó változat szerepel).

Hozzávalók:

30 dkg tört ananász,

30 dkg tört sárgadinnye,

30 dkg tört papaya,

2 dl kajszibarack gyümölcslé,

4 dl ananászlé,

2 dl szódavíz, vagy 1 dl szódavíz és 1 dl édes pezsgő (ez utóbbi a 18+ változat),

½ lime frissen facsart leve,

2-3 összetört mentalevél,

2-3 egész mentalevél,

gombóc fagyi, ha úgy kívánjuk

Elkészítés:

1. Tegyük az összetört gyümölcsöket egy turmixgépbe, majd turmixoljuk össze.

2. Öntsük hozzá a folyadékokat és ismét turmixoljuk össze, habosra.

3. Tegyük be a hűtőbe legalább négy órára pihenni.

4. Tálaláskor összetört mentalevéllel ízesítsük, egész mentalevéllel díszítsük.

5. Ha turbózunk, akkor közvetlenül a tálalás előtt tegyük bele a fagyit.

-Hírdetés-[adrotate banner="5"]
- Hírdetés-

El kell olvasni

Négy dunaújvárosi diák jutott be a Szakma Sztár Fesztiválra

0
A szakmunkástanulók legnagyobb, legrangosabb országos megmérettetésének, a Szakma Kiváló Tanulója Verseny fináléjába négy dunaújvárosi diák jutott be- erről számolt be a Dunaújvárosi Hírlap online...
DunaOnline

FREE
VIEW