Elérhetőek vagyunk:

Gazdaság

Egymillióan kaphattak állami támogatást a koronavírus-járvány miatt

mm

Megjelent:

on

Mintegy egymillió ember kaphatott valamilyen állami támogatást eddig a koronavírus-járvány alatt – mondta az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára az M1 aktuális csatornán.

Bodó Sándor elmondta, a kormány a munkahelyvédelmi, a kutatás-fejlesztési és a munkahelyteremtő bértámogatással együttesen 270 ezer embernek nyújtott segítséget, de a támogatások köre ezeknél sokkal szélesebb volt, így jöhet ki a közel egymilliós szám.
Hozzátette, az elmúlt hónapokban 55 ezer vállalkozásnak segítettek. A munkahelyvédelmi bértámogatásra – augusztus 31-ig – a legtöbb igénylés a turizmus és vendéglátásból, a feldolgozóiparból és a kereskedelem bizonyos ágazataiból érkezett.

Kitért arra is, az adatok szerint folyamatosan nő Magyarországon a foglalkoztatás: július végén már 4 millió 460 ezren dolgoztak, míg a veszélyhelyzet előtt mintegy 4 millió 500 ezer embernek volt munkája. Tehát ez a két szám folyamatosan közelít egymáshoz – fogalmazott Bodó Sándor.
Hozzátette, hogy a regisztrált munkanélküliek száma kevesebb mint 367 ezer és folyamatosan csökken.

mti

Hirdetés