Elérhetőek vagyunk:

Közélet

Elmarad az államalapítási ünnepség

mm

Megjelent:

on

A kormány nem kíván változtatni a koronavírus-járvány elleni védekezést szolgáló, jelenleg hatályos intézkedéseken, mert bármilyen módosítás kockázatos lenne. A cél a második hullám megelőzése, és hogy szeptember 1-jével az iskolák rendes tanulmányi rendben kezdhessék meg működésüket   – közölte Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter múlt csütörtökön Budapesten, a kormányinfón.

Az MTI beszámolója alapján, a miniszter arról is szólt, hogy a zenés-táncos rendezvényekre vonatkozó hatályos szabályokat ugyanakkor augusztus 15. után is fenntartja a kormány, vagyis augusztus 15-e után sem tarthatnak meg Magyarországon 500 főnél nagyobb rendezvényeket. A kormány 5,3 milliárd forintos támogatást nyújt a koronavírus-járvány miatt nehéz helyzetbe került zenészszakmának. A keretből egy úgynevezett garázskoncert-sorozat indul, a felvételeket pedig mindenkinek elérhetővé teszik. A kiválasztásba neves zenei producereket vonnak be, a programot pedig a Magyar Turisztikai Ügynökség bonyolítja le. A védelmi rendelkezés miatt elmarad az augusztus 20-i ünnepség városunkban- erről már az önkormányzat tájékoztatja a városlakókat. Mint írják, az Operatív Törzs tájékoztatása szerint az aktív fertőzöttek száma Fejér megyében jelenleg 43, fegyelmezett viselkedéssel és a szabályok betartásával azonban a járvány második hullámán is túllehetünk.

Hozzátették, az 500 fő alatti rendezvények továbbra is megtarthatók, így a városvezetés a Turisztikai Irodával közösen azon dolgozik, hogy a következő időszakban minél több ilyen rendezvénnyel biztosítson kikapcsolódási lehetőséget a dunaújvárosiaknak.

Hirdetés

DunaOnline.hu

FREE
VIEW